MALTBOLLER

MALTBOLLER

Sprøde maltboller med et blødt indre, fyldt med valnødder og hel boghvede. Smagen har et strejf af rugbrød.

Maltboller

Forb. tid2 t
Tilb. tid30 min
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 20

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser

  • 2 tsk Rødgær
  • 4 1/2 dl Lunken vand
  • 2 spsk Mørk sirup
  • 2 tsk Groft salt
  • 2 spsk Maltmel
  • 200 g Manitobamel
  • 400 g Fuldkornshvedemel
  • 100 g Valnødder, hele
  • 50 g Hel boghvede
  • 1 stk æg Bruges til at pensle bollerne med.

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i røreskålen med dejkrog, minus valnødder og hel boghvede.
  • Rør ved laveste hastighed i 2-3 min, derefter ved højeste hastighed til dejen samler sig om dejkrogen. Det kan godt tage 10 min.
  • Når dejen er samlet om dejkrogen, kommes valnødder og hel boghvede i og røres kort med.
  • Smør en condibøtte med olie og kom dejen i.
  • Lad dejen hæve til dobbelt str. Det tager ca. en time.
  • Dejen hældes ud på bordet og deles i 20 stk.
  • Boller trilles og lægges på et stykke bagepapir.
  • Ovnen tændes på max. Lad bagepladen blive deri plus en bageplade på nederste rille.
  • Efterhæver 30 min, med et viskestykke over.
  • Bollerne pensles med sammenpisket æg.
  • Skrue ned på 200 grader varmluft, tag bagepladen ud og træk bagepapir med boller over på og sæt i ovnen lige under midten.
  • Hæld et glas iskoldt vand på den nederste bageplade.
  • Bages ca. 20 min.
  • Afkøles og spises.
  • Velbekomme.