Citron roulade med pistacie fyld.

Citron roulade med pistacie fyld.

En fin syrlig påskefarvet roulade med en frisk pistacie creme. Rouladen er dejligt tilbehør til eftermiddags kaffen eller som afslutning på påskefrokosten.

Citron roulade med pistacie creme

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time

Ingredienser

  • 3 stk. Æg
  • 140 g. Sukker
  • 30 g. Smeltet smør
  • 4 spsk. Mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 stk. Økologisk citron

Creme:

  • 1 blad Husblas
  • 150 gr. Philadelphia ost, netral
  • 2 stk. Pasteuriseret æggeblommer
  • 1/2 dl. Citronsaft
  • 35 gr. Pistacie kerner, hakkede

Fyld:

  • 1/2 glas Lemoncurd

Marengs:

  • 30 g. Pasteuriseret æggehvide
  • 30 g. Sukker
  • 30 g. Flormelis
  • Gul og grøn pastafarve

Pynt:

  • 200 g. Marcipan
  • 20 g. Glukosesirup
  • 70-80 g. Flormelis
  • Pastafarver i påsketema ( gul, lilla, grøn)
  • Spiselige hornvioler, hakkede pistacie.
  • 1/2 dl. Fløde

Sådan gør du

Roulade dejen:

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pisk æggeblommer og sukker tykt til æggesnaps.
  • Pisk forsigtigt det smeltede smør i.
  • Sigt mel og bagepulver i dejen og rør forsigtigt .
  • Tilsæt revet citronskal.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  • Bred forsigtigt dejen ud på et stykke bagepapir, i ca. 1/2 cm tykkelse. Sørg for at dejen ligger i en firkant.
  • Bages i ca 10-12 minutter. Til roulade bunden er let gylden.
  • Lag et viskestykke på bordet med et stykke bagepapir oven på. Drys let med sukker.
  • Når bunden er færdig, vendes den ud på bagepapiret og det hele rulles sammen i viskestykket. og afkøler sammenrullet.

Roulade creme:

  • Læg husblas i blød i 5 minutter.
  • Rør osten let med æggeblommer.
  • Varm citronsaften op, vrid husblas fri for vand og smelt husblas i citronsaften.
  • Vend citronsaften i ostemassen og tilsæt pistacie.

Marengs:

  • Pisk æggehvider og sukker sejt.
  • Vend flormelis i.
  • Farv 1/2 gul og den anden 1/2 grøn.
  • Kom den gule masse i en sprøjtepose med en tyl og afsæt dutter på et stykker bagepapir. Jeg afsatte lange stænger.
  • Bages ved 100 grader i ca. 1 time.

Samling:

  • Rul bunden ud og fjern forsigtigt bagepapiret bunden er bagt på.
  • Smør forsigtigt lemon curd udover hele bunden.
  • Derefter smøres pistacie cremen oven på lemon curden.
  • Start med at lave et ombuk i den ene enden, derefter rulles rouladen stramt. Brug papiret til at rulle med.
  • Når rouladen er rullet, kan du med fordel rullen den ind i bagepapiret til den skal smøres op.
  • Ælt marcipan med flormelis og glukose. Del den op og indfarv. Jeg har tidligere bare rullet marcipan ud.
  • Udrul den farvede marcipan så den passer til rouladen.
  • Pisk fløden til let skum og smør rouladen op.
  • Pak marcipanen om. Skær enderne pænt af. Og læg rouladen på et fad med samlingen ned.
  • Rouladen pyntes med den grønne ubagte marengsmasse i en sprøjtepose med en fin tyl. De bagte marengs, hornvioler og pistacie
  • Rouladen kan sagtens spises uden marcipan og spises nybagt.
  • Velbekomme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *