Citron roulade med pistacie fyld.
![Citron roulade med pistacie fyld.](https://www.kagekonendeluxe.dk/wp-content/uploads/2020/04/Påskeroulade-2020-2.jpg)
En fin syrlig påskefarvet roulade med en frisk pistacie creme. Rouladen er dejligt tilbehør til eftermiddags kaffen eller som afslutning på påskefrokosten.
Citron roulade med pistacie creme
Ingredienser
- 3 stk. Æg
- 140 g. Sukker
- 30 g. Smeltet smør
- 4 spsk. Mel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 stk. Økologisk citron
Creme:
- 1 blad Husblas
- 150 gr. Philadelphia ost, netral
- 2 stk. Pasteuriseret æggeblommer
- 1/2 dl. Citronsaft
- 35 gr. Pistacie kerner, hakkede
Fyld:
- 1/2 glas Lemoncurd
Marengs:
- 30 g. Pasteuriseret æggehvide
- 30 g. Sukker
- 30 g. Flormelis
- Gul og grøn pastafarve
Pynt:
- 200 g. Marcipan
- 20 g. Glukosesirup
- 70-80 g. Flormelis
- Pastafarver i påsketema ( gul, lilla, grøn)
- Spiselige hornvioler, hakkede pistacie.
- 1/2 dl. Fløde
Sådan gør du
Roulade dejen:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æggeblommer og sukker tykt til æggesnaps.
- Pisk forsigtigt det smeltede smør i.
- Sigt mel og bagepulver i dejen og rør forsigtigt .
- Tilsæt revet citronskal.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Bred forsigtigt dejen ud på et stykke bagepapir, i ca. 1/2 cm tykkelse. Sørg for at dejen ligger i en firkant.
- Bages i ca 10-12 minutter. Til roulade bunden er let gylden.
- Lag et viskestykke på bordet med et stykke bagepapir oven på. Drys let med sukker.
- Når bunden er færdig, vendes den ud på bagepapiret og det hele rulles sammen i viskestykket. og afkøler sammenrullet.
Roulade creme:
- Læg husblas i blød i 5 minutter.
- Rør osten let med æggeblommer.
- Varm citronsaften op, vrid husblas fri for vand og smelt husblas i citronsaften.
- Vend citronsaften i ostemassen og tilsæt pistacie.
Marengs:
- Pisk æggehvider og sukker sejt.
- Vend flormelis i.
- Farv 1/2 gul og den anden 1/2 grøn.
- Kom den gule masse i en sprøjtepose med en tyl og afsæt dutter på et stykker bagepapir. Jeg afsatte lange stænger.
- Bages ved 100 grader i ca. 1 time.
Samling:
- Rul bunden ud og fjern forsigtigt bagepapiret bunden er bagt på.
- Smør forsigtigt lemon curd udover hele bunden.
- Derefter smøres pistacie cremen oven på lemon curden.
- Start med at lave et ombuk i den ene enden, derefter rulles rouladen stramt. Brug papiret til at rulle med.
- Når rouladen er rullet, kan du med fordel rullen den ind i bagepapiret til den skal smøres op.
- Ælt marcipan med flormelis og glukose. Del den op og indfarv. Jeg har tidligere bare rullet marcipan ud.
- Udrul den farvede marcipan så den passer til rouladen.
- Pisk fløden til let skum og smør rouladen op.
- Pak marcipanen om. Skær enderne pænt af. Og læg rouladen på et fad med samlingen ned.
- Rouladen pyntes med den grønne ubagte marengsmasse i en sprøjtepose med en fin tyl. De bagte marengs, hornvioler og pistacie
- Rouladen kan sagtens spises uden marcipan og spises nybagt.
- Velbekomme.