Brombær Rednie

Brombær Rednie

En lyserød version af brownie med en lækker brombær mousse top.

Kager

En brownie er med mørk chokolade, en blondie er med hvid chokolade, derfor må en med lyserød chokolade selvfølgelig hedde REDNIE.
Forb. tid30 min
Tilb. tid2 t
Antal: 10

Equipment

  • Springform, silikoneform

Ingredienser

Brombærmousse:

  • 200 g Brombær Frost eller friske
  • 50 g Flormelis
  • 1/4 dl Citronsaft
  • 1 tsk Vaniljepasta
  • 4 blade Husblas
  • 3 dl Piskefløde

Rednie kagen:

  • 4 stk Æg
  • 140 g Lyst rørsukker
  • 60 g Lyst muscovadosukker
  • 200 g Blødt smør
  • 1 knivspids Salt
  • 200 g Kagehvedemel/alm. hvedemel
  • 100 g Ruby chokoladeknapper
  • 50 g Valnødder, groft hakkede
  • 100 g Brombær, frosne

Sådan gør du

Brombærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand imens resten forberedes.
  • Kog brombær, citronsaft, vaniljepasta og flormelis op og lad det småkoge 5 min.
  • Vrid husblas fri for vand og rør den brombærmassen, lad massen køle 10 min.
  • Piskefløden piskes til bløde toppe og vendes forsigtigt i brombærmassen over tre gange
  • Jeg har støbt min mousse i en boble form fra bydittejulie.
    Moussen skal min. 3 timer i fryseren eller natten over.

Kagen:

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Smør og sukker piskes luftigt.
  • Æggene tilsættes et af gangen, pisk imellem hvert æg.
  • Mel sigtes i og dejen røres forsigtigt sammen.
  • Ruby knapper og de hakkede valnødder vendes forsigtigt i.
  • For bunden af en ca. 20 cm springform med bagepapir og hæld dejen i springformen.
  • Vend de frosne brombær i lidt mel og stik dem ned i dejen, godt fordelt over det hele.
  • Kagen bages ca. 40-50 min. Stik en kødnål i kagen for at se om kagen er færdig. Hænger der dej på, er kagen ikke færdig. Kagen afkøles på en rist.

Samling af kagen:

  • Placer kagen på et fint fad og sigt et tyndt lag flormelis over. Brombærmoussen tages ud af formen og placeres på kagen. Lad den tø op på køl en times tid. Pynt med spiselige blomster hvis du har ellers vil friske brombær også pynte fint.
    Nyd din kage. Velbekomme

Noter

Alle bær kan bruges, så brug dem du bedst kan li`.
Brug den form du lige har ved hånden til mousse toppen. Eller lad moussen sætte sig i skålen og sprøjt den på med en sprøjtepose.
Har du ingen blomster, så pynt på en anden måde. Brug friske brombær eller valnødder f.eks.
Kagen kan sagtens spises uden mousse.
Lad dig ikke begrænse af manglende udstyr.