Hyldeblomst saft

Hyldeblomst saft

Når hylden springer ud først på sommeren, med sine fine og velduftende blomster, er det tid til, at lave hyldeblomst saft. Det tager ikke ret meget tid, at lave sig egen hyldeblomst saft der smager fantastisk.

Saften kan både drikkes, bruges i kager, i mousser, som curd, i stedet for vand når bær skal koges, til feks. marmelade. Røres til dressing til salaten. Mulighederne er mange, så det kan godt betale sig, at lave en pæn stor portion, for hyldeblomst saften får hurtigt ben at gå på.

Og så elsker jeg duften der breder sig i huset, når hyldeblomsterne kommer ind.

Jeg ryster ikke mine hyldeblomster, for så rystes blomsterstøvet af og det er det der giver den lækre smag. Jeg ved godt der er små dyr i, men de bliver sigtet fra til sidst. Kan du ikke li` at der er dyr i. Kan du komme hyldeblomsterne i gryden og lægge låg på, vente et par timer. Dyrene vil søge op til låget. Tag låget af, gør det uden for, for din egen skyld og børst de små dyr af låget.

Samlet tid2 days

Equipment

  • Stor gryde med låg
  • MIndre gryde
  • En stor sigte
  • Et klæde
  • En tragt.
  • Flasker

Ingredienser

Hyldeblomst saft:

  • 100 Hyldeblomst skærme
  • 2 L Vand
  • 750 g Rørsukker
  • 5 stk. Økologiske citroner
  • 30 g Citronsyre
  • 3 stk. Tomme vaniljestænger ( hvis du har, ellers en hel )
  • Atamon

Sådan gør du

Hyldeblomst saft:

  • Pluk skærme af hyldeblomst, helst 10 meter fra offentlig vej. Pga. forurening.
  • Kom alle 100 skærme i en stor gryde.
  • Skær citronerne i tynde skiver, med skræl på.
  • Læg citronskiverne oven på hyldeblomsterne.
  • Læg også de tomme vanilje stænger i. (Smid aldrig tomme vaniljestænger ud, opbevar dem i et glas med rørsukker ) Har du ikke tomme vanilje stænger, bruger du en ny og skraber kornene ud og kommer korn og stang op i gryden.
  • I en anden gryde koges vand og rørsukker til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt citronsyre og rør til det er opløst.
  • Hæld sukkervandet over hyldeblomsterne, læg låg på og sæt på køl i en uges tid.
  • Tag en stor skål, læg sigten i og derefter klædet.
  • Hæld hyldeblomst saften i klædet og lad det dryppe af.
  • Kram den sidste saft ud af klædet.
  • Skold flasker og hæld atamon i og hæld det ud igen.
  • Sæt en tragt i flasken.
  • Hæld din saft på plaske
  • Din hyldeblomster saft er klar til brug.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *