Gammeldags fastelavnsbolle af gærdej med marcipan remonce og vaniljecreme.
Helt klassiske gærdejs fastelavnsboller med marcipan remonce og vaniljecreme. Jeg har lagt chokolade på toppen af mine, men glasur fungere også fint.
En god hjemmekogt vaniljecreme med kornene fra en lækker tyk vaniljestang, giver altså en fantastisk smag til din vaniljecreme. Ligesom revet marcipan i remoncen, lige løfter smagen et par niveauer. Marcipanen kan sagtens undlades, hvis du ikke bryder dig om den.
Det vigtigste er at, få lukket siderne helt, inden du triller bollerne, så remonce og cremen ikke render ud, under bagningen. Klem med to finger dejen sammen, hele vejen langs åbningen på alle 4 sider. Derfor er det også vigtigt, at dejen ikke får for meget mel, dejen må gerne være en lille smule klistret, men selvfølgelig ikke så meget, at dejen hænger fast i bordet, så du ikke kan få dejen af bordet, når bollerne skal samles.
Ingredienser
Fastelavnsbolledej:
- 2 1/2 dl Sødmælk
- 25 g Gær
- 10 g Salt
- 2 stk. Æg
- 50 g Sukker
- 500 g Mel
- 100 g Smør
Remonce:
- 100 g Sukker
- 100 g Smør
- 100 g Marcipan revet.
Samling:
- 1 stk Æg
Pynt:
- 150 g Mørk chokolade Jeg brugte Callebaut
- Farvet krymmel
Vaniljecreme:
- 3 dl Sødmælk
- 60 g Sukker
- 2 spsk Maizena
- 4 stk. Æggeblommer
- 1 stk. Vaniljestang
Sådan gør du
Fastelavnsbolledej:
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Kom resten af ingredienserne i , på nær smørret.
- Ælt dejen godt sammen.
- Tilsæt smørret i små bidder og ælt dejen færdig til den samler sig om dejkrogen.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, i en condibøtte eller med film over skålen.
Remonce og vaniljecreme:
- Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en homogen masse.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med sukkeret,
- Kom alle ingredienserne til vaniljecremen op i en gryde og kog det godt sammen. Sæt på køl, til du skal bruge vaniljecremen.
Samling:
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, med en kagerulle til 30×40 cm
- Del remoncen på de 12 dejstykker.
- Kom en stor teskefuld vaniljecreme oven på remoncen.
- Tag de 4 hjørner på hvert dejstykke og saml dem.
- Tryk de 4 åbne sider godt sammen, hele vejen ned.
- Vend bollen om og rul den uden din hånd ( spænd den op )
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir på.
- Dæk bollerne og lad dem efterhæve 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pensel bollerne med et sammenpisket æg.
- Bages ca. 20 min.
- Afkøles på en bagerist
- Smelt chokoladen i micro ovn
- Læg en gavmild klat chokolade på hver bolle og drys med krymmel.