Go Back

Forb. tid3 timer
Antal: 12

Ingredienser

Fastelavnsbolledej:

  • 2 1/2 dl Sødmælk
  • 25 g Gær
  • 10 g Salt
  • 2 stk. Æg
  • 50 g Sukker
  • 500 g Mel
  • 100 g Smør

Remonce:

  • 100 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 100 g Marcipan revet.

Samling:

  • 1 stk Æg

Pynt:

  • 150 g Mørk chokolade Jeg brugte Callebaut
  • Farvet krymmel

Vaniljecreme:

  • 3 dl Sødmælk
  • 60 g Sukker
  • 2 spsk Maizena
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 1 stk. Vaniljestang

Sådan gør du

Fastelavnsbolledej:

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Kom resten af ingredienserne i , på nær smørret.
  • Ælt dejen godt sammen.
  • Tilsæt smørret i små bidder og ælt dejen færdig til den samler sig om dejkrogen.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, i en condibøtte eller med film over skålen.

Remonce og vaniljecreme:

  • Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en homogen masse.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med sukkeret,
  • Kom alle ingredienserne til vaniljecremen op i en gryde og kog det godt sammen. Sæt på køl, til du skal bruge vaniljecremen.

Samling:

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, med en kagerulle til 30x40 cm
  • Del remoncen på de 12 dejstykker.
  • Kom en stor teskefuld vaniljecreme oven på remoncen.
  • Tag de 4 hjørner på hvert dejstykke og saml dem.
  • Tryk de 4 åbne sider godt sammen, hele vejen ned.
  • Vend bollen om og rul den uden din hånd ( spænd den op )
  • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir på.
  • Dæk bollerne og lad dem efterhæve 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Pensel bollerne med et sammenpisket æg.
  • Bages ca. 20 min.
  • Afkøles på en bagerist
  • Smelt chokoladen i micro ovn
  • Læg en gavmild klat chokolade på hver bolle og drys med krymmel.