Firkantet fastelavnsbolle af wienerdej med silkeblød mælkechokolade creme.

Firkantet fastelavnsbolle af wienerdej med silkeblød mælkechokolade creme.

En lidt mere moderne fastelavnsbolle af dejligt flaget wienerdej, fyldt med en silkeblød pisket mælkechokolade creme, lavet på den bedste Callebaut chokolade. Pyntet helt enkelt med hakket grøn pistacie og lidt skovsyre.

Er du lidt betænkelig ved wienerdejen…………. det skal du ikke være. Jeg har under wienerdej skrevet punkt for punkt, hvordan du skal gøre. Følg vejledning nøje, så skal det nok lykkedes.

Mælkechokolade cremen kan du lave dagen før, så den kun skal piskes op, lige inden servering.

Er du ikke til mælkechokolade, så brug en anden.

I stedet for pistacie kan du bruge andre nødder eller lidt hakket chokolade.

Antal: 5

Equipment

  • Rund udstikker 5-6 cm
  • Takket tyl
  • Engangs sprøjtepose
  • Håndmixer

Ingredienser

Wienerdej:

  • Se under wienerdej

Pisket mælkechokolade creme:

  • 150 g Mælkechokolade Jeg bruger Callebaut
  • 75 g Fløde
  • 175 g Fløde

Pynt:

  • 2 spsk. Grønne pistacier
  • 10 stk. Skovsyreblade
  • 1 stk. Æg

Sådan gør du

Wiernerdej:

  • Se under wienerdej, hvordan dejen laves.
  • Ruld dejen ud til en firkant på ca. 3-4 mm i højden.
  • Skær dejen i firkanter på 6×6 cm.
  • Udstik 1/2 med din udstikker.
  • Pisk ægget sammen og pensel kanten med ægget på de hele stykker.
  • Læg en firkant med hul oven på en hel firkant.
  • Læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Læg en stor frysepose over og herefter et viskestykke.
  • Lad dem hæve til dobbelt str. Det tager et par timer.

Pisket mælkechokolade creme:

  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Varm de 75 g fløde op til kogepunktet.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til massen er homogen.
  • Den kolde fløde, de 175 g tilsættes under omrøring.
  • Dæk skålen med et stykke film, helt ned over cremen.
  • Stil på køl.

Bagning:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensel fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
  • Bages midt i ovnen ca. 15-18 min.
  • Afkøles på bagerist.

Samling:

  • Chokolade cremen der skal være helt kold, 5 grader, piskes op med en håndmixer.
  • Kom cremen i en engangs sprøjtepose med en takket tyl.
  • Cremen sprøjtes i fastelavnsbollerne.
  • Pyntes med hakket pistacie og skovsyre.
  • Velbekomme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *