Brændte mandler

Brændte mandler

Hjemmelavet brændte mandler smager så meget af barndomsjul.

Det tager ca. 15 min. at lave en pæn stor portion brændte mandler.

Læs opskriften grundigt igennem. Det handler om sekunder, så har du en gang mandler i en kæmpe mæssig plade af mørk sukkermasse, som ikke er brændte mandler, men kan bruges til praline eller hakket som drys på desserter. Så hold nøje øje med massen på panden. Massen må hellere komme af 5 sekunder før, end 5 sekunder for sent.

Jeg har prøvet, at sukker reducerer med det 1/2, det virker bare ikke rigtigt.

Vil du udforske smagen, kan jeg anbefale en tsk. kanel eller en tsk. lakrids på lige til sidst. Det giver en anden, men dejlig smag.

Forb. tid15 min
Samlet tid15 min

Equipment

  • Pande
  • Palet
  • Bagepapir

Ingredienser

  • 400 g Mandler
  • 350 g Sukker
  • 1 1/2 dl Vand

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser på panden
  • Tænd på højeste varme
  • Læg et stykke bagepapir på bordet.
  • Du skal røre i massen hele tiden, ellers brænder det på.
  • Først koges vandet væk
  • Så bliver massen tyk, som grød. Røre, røre, røre.
  • Herefter lægger massen sig om mandlerne
  • Nu skal du holde meget øje med massen.
  • Mandlerne bliver hvide.
  • Nu vil sukkermassen begynde, at smelte igen.
  • Sukkermassen må kun smelte en lille smule.
  • Hæld massen ud på et stykke papir.
  • Afkøles
  • De brændte mandler nullers fra hinanden i mellem to hænder.
  • Opbevares på fine glas.