Bagte banan bar
2 meget kedelige, sorte bananer blev grundlaget for de her banan bar. Enten skulle bananerne smides ud eller også skulle jeg være kreativ, det blev det sidste, da jeg ikke ynder, at smide ud.
De her små lækre banan bar fyldt med nødder, kokos og havregryn er perfekte til børnenes madpakker, til at stille sulten sidst på eftermiddagen, eller til at have med på job, hvis tiden ikke er til at spise frokost.
Jeg har dyppet bunden af banan baren i mælkechokolade og lavet striber af chokoladen ind over baren. Mine bar er pyntet med dehydreret banan skiver, fordi jeg er den lykkelige ejer af en dehydrator. Tørret banan skiver kan købes færdige eller tørres i ovnen. Eller undlades og i stedet pyntes med hakkede hasselnødder.
Det er en meget simpel og men opskrift, hvor alle kan være med. Større børn kan sagtens selv lave banan bar, selv børnehavebørn kan være med, med lidt hjælp.
Er der nogle ingredienser du ikke har eller ikke bryder dig om, så skift dem ud.
Bagt banan bar
Equipment
- En bar form eller anden form
Ingredienser
- 2 stk Bananer
- 50 g Havregryn
- 50 g Tranebær
- 10 g Kokosflager
- 30 g Mælkechokolade
- 50 g Marcipan
- 30 g Hasselnødder
Pynt:
- 100 g Mælkechokolade
- 16 stk Tørret banan skiver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
- Mos bananerne med en gaffel.
- Hæk eller blend nødderne mellem fint ( alt efter behag )
- Smelt chokoladen i en skål i micro ovn.
- Riv marcipanen på et rivejern.
- Rør alle ingredienser sammen.
- Find din form frem og mas banan massen ned i formen. Har du ikke en bar form, min er fra kagerogsager.dk, kan du bage i en større form og skære ud i bar bagefter.
- Bages ca. 40 min midt i ovnen.
- Afkøles og pyntes med smeltet chokolade, jeg har dyppet bunden, lavet striber ind over baren og lagt tørret banan skiver på.