FRØSNAPPER

FRØSNAPPER

Hvem kan ikke li` en dejlig snasket frøsnapper af wienerdej og med marcipan remonce.


Det er sjældent, at min mand beder mig om at bage noget, men han ville gerne have frøsnapper til weekend morgenmaden.

Det tager lidt tid, da dejen skal rulles ud og foldes flere gange, men det er klart ventetiden værd, så giv dig i kast med det, det er ikke så svært, som det lige ser ud til. Følg opskriften punkt for punkt, så skal det nok lykkedes. Start med at læse opskriften igennem et par gange

Frøsnapper

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer 45 minutter
Samlet tid4 timer
Antal: 10 stk

Equipment

  • Røremaskine, kagerulle/rullepind

Ingredienser

  • 3 dl Mælk
  • 25 g Gær
  • 1 stk Æg
  • 1/2 tsk Salt
  • 60 g Sukker
  • 550 g Mel
  • 60 g Smør

Til indrulning:

  • 250 g Koldt smør

Remonce:

  • 80 g Blødt smør
  • 80 g Mørk rørsukker eller alm. sukker
  • 80 g Marcipan, revet.

Drys:

  • Sesam
  • Blå birkes

Sådan gør du

  • Lun mælken til håndvarm og udrør gær heri.
  • Tilsæt æg og rør.
  • Kom 1/2 delen af melet i og rør.
  • Kom salt i den ene side og salt i den anden side af skålen og resten af melet. Ælt til dejen en smidig.
  • Dejen skal nu hæve 30 min, til dobbelt str, tildækket.
  • Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse på et let meldrysset bord, ca 30X40 cm
  • De 250 g smør ( skal være koldt smør) skæres i tynde skiver og lægges tæt på 2/3 dele af dejen, på den korte led.
  • Alle foldninger sker fra den side der er 30 cm.
    Rul forsigtigt ud, lad være med at presse kagerullen ned i dejen, lad kagerullen gøre arbejdet.
  • 1. Foldning: Den 1/3 del af dejen uden smør, foldes ind over den midterste del.
  • Den nu synlige 1/3 med smør foldes ind over de andre to. Så der i midten nu ligger 3 lag.
  • Læg dejen på et spækbræt og film det. Nu skal dejen hvile i 30 min på køl.
  • Tag dejen ud og rul dejen ud modsat sammenlægningen, til 30X40.
  • 2. Foldning, det foregår lige som før. Den nederste 1/3 af dejen foldes op over den midterste del og den øverste 1/3 foldes ned over den midterste del.
    Så har du 9 lag dej.
  • Dejen skal på køl igen indpakket som før, i 30 min.
  • Tag dejen ud og rul ud igen modsat sammenlægningen.
  • 3. Foldning: Den nederste del foldes 1/3 del op over den midterste del og den øverste 1/3 del foldes ned over den midterste del.
    Så har du 27 lag.
  • Lad dejen hvile 30 min på køl.
  • Remoncen røres sammen.
  • Så er du klar til at rulle dine frøsnapper ud.
  • Rul dejen ud 30×40 cm
  • Smør remoncen på dejen og fold dejen sammen på den lange led, så dejen er 15×40 cm.
  • Pensel dejen med sammenpisket æg og drys sesam og birkes på diagonalt i striber.
  • Vend dejen og gør det sammen.
  • Dejen skæres til hele vejen rundt, så den er pænt lige.
  • Derefter skæres dejen i 10 stykker, så strimlerne er 15 cm lange.
  • Sno strimlerne 1-2 gange og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Lad frøsnapperne efterhæve 30 min tildækket.
  • Tænd din ovn på 200 grader.
  • Bag frøsnapperne 10-15 min på midterste rille.
  • Afkøl og nyd.
    Det var en lang beskrivelse, men efter et par gange bliver det meget nemmere, så giv ikke op.
  • Velbekomme.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *