Go Back

Frøsnapper

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer 45 minutter
Samlet tid4 timer
Antal: 10 stk

Equipment

  • Røremaskine, kagerulle/rullepind

Ingredienser

  • 3 dl Mælk
  • 25 g Gær
  • 1 stk Æg
  • 1/2 tsk Salt
  • 60 g Sukker
  • 550 g Mel
  • 60 g Smør

Til indrulning:

  • 250 g Koldt smør

Remonce:

  • 80 g Blødt smør
  • 80 g Mørk rørsukker eller alm. sukker
  • 80 g Marcipan, revet.

Drys:

  • Sesam
  • Blå birkes

Sådan gør du

  • Lun mælken til håndvarm og udrør gær heri.
  • Tilsæt æg og rør.
  • Kom 1/2 delen af melet i og rør.
  • Kom salt i den ene side og salt i den anden side af skålen og resten af melet. Ælt til dejen en smidig.
  • Dejen skal nu hæve 30 min, til dobbelt str, tildækket.
  • Dejen rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse på et let meldrysset bord, ca 30X40 cm
  • De 250 g smør ( skal være koldt smør) skæres i tynde skiver og lægges tæt på 2/3 dele af dejen, på den korte led.
  • Alle foldninger sker fra den side der er 30 cm.
    Rul forsigtigt ud, lad være med at presse kagerullen ned i dejen, lad kagerullen gøre arbejdet.
  • 1. Foldning: Den 1/3 del af dejen uden smør, foldes ind over den midterste del.
  • Den nu synlige 1/3 med smør foldes ind over de andre to. Så der i midten nu ligger 3 lag.
  • Læg dejen på et spækbræt og film det. Nu skal dejen hvile i 30 min på køl.
  • Tag dejen ud og rul dejen ud modsat sammenlægningen, til 30X40.
  • 2. Foldning, det foregår lige som før. Den nederste 1/3 af dejen foldes op over den midterste del og den øverste 1/3 foldes ned over den midterste del.
    Så har du 9 lag dej.
  • Dejen skal på køl igen indpakket som før, i 30 min.
  • Tag dejen ud og rul ud igen modsat sammenlægningen.
  • 3. Foldning: Den nederste del foldes 1/3 del op over den midterste del og den øverste 1/3 del foldes ned over den midterste del.
    Så har du 27 lag.
  • Lad dejen hvile 30 min på køl.
  • Remoncen røres sammen.
  • Så er du klar til at rulle dine frøsnapper ud.
  • Rul dejen ud 30x40 cm
  • Smør remoncen på dejen og fold dejen sammen på den lange led, så dejen er 15x40 cm.
  • Pensel dejen med sammenpisket æg og drys sesam og birkes på diagonalt i striber.
  • Vend dejen og gør det sammen.
  • Dejen skæres til hele vejen rundt, så den er pænt lige.
  • Derefter skæres dejen i 10 stykker, så strimlerne er 15 cm lange.
  • Sno strimlerne 1-2 gange og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Lad frøsnapperne efterhæve 30 min tildækket.
  • Tænd din ovn på 200 grader.
  • Bag frøsnapperne 10-15 min på midterste rille.
  • Afkøl og nyd.
    Det var en lang beskrivelse, men efter et par gange bliver det meget nemmere, så giv ikke op.
  • Velbekomme.