Go Back

Antal: 5

Equipment

  • Rund udstikker 5-6 cm
  • Takket tyl
  • Engangs sprøjtepose
  • Håndmixer

Ingredienser

Wienerdej:

  • Se under wienerdej

Pisket mælkechokolade creme:

  • 150 g Mælkechokolade Jeg bruger Callebaut
  • 75 g Fløde
  • 175 g Fløde

Pynt:

  • 2 spsk. Grønne pistacier
  • 10 stk. Skovsyreblade
  • 1 stk. Æg

Sådan gør du

Wiernerdej:

  • Se under wienerdej, hvordan dejen laves.
  • Ruld dejen ud til en firkant på ca. 3-4 mm i højden.
  • Skær dejen i firkanter på 6x6 cm.
  • Udstik 1/2 med din udstikker.
  • Pisk ægget sammen og pensel kanten med ægget på de hele stykker.
  • Læg en firkant med hul oven på en hel firkant.
  • Læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Læg en stor frysepose over og herefter et viskestykke.
  • Lad dem hæve til dobbelt str. Det tager et par timer.

Pisket mælkechokolade creme:

  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Varm de 75 g fløde op til kogepunktet.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til massen er homogen.
  • Den kolde fløde, de 175 g tilsættes under omrøring.
  • Dæk skålen med et stykke film, helt ned over cremen.
  • Stil på køl.

Bagning:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensel fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
  • Bages midt i ovnen ca. 15-18 min.
  • Afkøles på bagerist.

Samling:

  • Chokolade cremen der skal være helt kold, 5 grader, piskes op med en håndmixer.
  • Kom cremen i en engangs sprøjtepose med en takket tyl.
  • Cremen sprøjtes i fastelavnsbollerne.
  • Pyntes med hakket pistacie og skovsyre.
  • Velbekomme.