Det bedste rugbrød med bløde kerner, en dejlig smag fra surdej og øl.

Det bedste rugbrød med bløde kerner, en dejlig smag fra surdej og øl.

Jeg har nørdet med det her rugbrød meget længe, i forehold til kerner, smag, bagetid osv.

Det er en opskrift, jeg har fået at en veninde. Tak til Tina K.

Jeg er ikke selv til mange hårde kerner, derfor er dette et rugbrød med mange bløde kerner og gode kerner. Poppede rugkerner kan bla. købes hos nyborgsroom.com. De poppede rugkerner minder lidt om guldkorn. Jeg syntes, at de poppede rugkerner klæder rugbrødet så godt i smagen.

Det er selvfølgelig op til dig, hvilke kerner du ønsker i dit rugbrød.

Rugbrødet er egnet til frys, hvilket jeg syntes er en fordel, hvis man ikke for spist rugbrødet så hurtig. Det holder sig fint frisk en uge. Brødet kan skæres i skiver, inden det fryses.

Hjemmebagt rugbrød smager virkelig godt og især med hjemmelavet pålæg på.

Rugbrød

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 d
Samlet tid1 d 30 min
Ret: Brød
Antal: 10

Equipment

  • Rugbrødsform

Ingredienser

  • 1 glas Surdej fra sidste gang
  • 150 g Ny surdej
  • 2 1/2 spsk Groft Salt
  • 2 spsk Mørk Sirup
  • 700 ml Vand 29 grader
  • 300 g Hvedemel med god hæve evne
  • 300 g Groft rugmel
  • 1 dåse Carls øl
  • 200 g Poppede rugkerner
  • 50 g Chiafrø
  • 100 g Solsikkekerner
  • 50 g Hampefrø
  • 100 g Hørfrø
  • 10 g Mørkt malt

Drys:

  • Sesam

Sådan gør du

  • Rør surdej og surdej fra sidste gang, hvis du har, ellers får du det nu, sammen med salt, sirup, vand med en grydeske i en stor skål.
  • Tilsæt de to slags mel og rør det godt sammen.
  • Læg et vådt viskestykke over og lad skålen stå på køkkenbordet natten over.
  • Næste dag tilsættes først en øl, rør det sammen.
  • Tilsæt resten og rør det sammen , stadig bare med en grydeske.
  • Smør formen med oliemargarine.
  • Tag et lille glas og fyld det med dejen. Gem det i køleskabet, til næste gang. (bruges inden for tre uger )
  • Hæld dejen i formen, bank den mod bordet et par gange.
  • Drys sesam på toppen.
  • Lad formen med dejen stå på køkkenbordet 6 timer med film over.
  • Opvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
  • Bages ca. 2 timer. Mål temperaturen, den skal være 98 grader. Så er rugbrødet færdigt.
  • Vend det færdige rugbrød ud, pak det i et viskestykke og en plastpose til det er koldt. Så bliver skorpen til at skære.
  • Vent med at skære rugbrødet til næste dag.
  • Opbevar dit rugbrød i en plastpose.
  • Velbekomme.