Snaskede højsnegle svøbt om pistacie remonce med kanel og marcipan.

Snaskede højsnegle svøbt om pistacie remonce med kanel og marcipan.

Efter jul og nytår havde jeg en liter sødmælk og noget marcipan liggende, det blev til disse lækre og snaskede højsnegle med den dejligste pistacie remonce med en masse kanel og marcipan.

Jeg er lidt forelsket i pistacie, især de grønne usaltet, de kan altså bare noget i bagværk. Jeg ved faktisk ikke, om de kan købes i fødevarebutikkerne, men de kan bestilles på div. kageudstyrsbutikker, som Nyborgs Room, Kagerogsager, Kagetid, Bagetid, Kageoplevelser osv. Snyd ikke dig selv for den oplevelse.

Er du ikke så heldig som mig, at have små fine bageringe, kan sneglene sagtens laves uden. Intet problem. Så bliver det bare almindelige snegle i stedet for, da det er formene der støtter dejen opad. Jeg har fået 12 specielfremstillet i en kraftig kvalitet i rustfri stål, af gode venner, hvor manden selv har drejet dem, tror jeg nok det hedder. Så tak Peer Hansen, de bliver flittigt brugt.

Forb. tid30 min
Samlet tid1 t 14 min
Antal: 12

Equipment

  • 12 stk. bageringe 8 cm høje, dia. 7 cm ( hvis du har )

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 2 1/2 dl Sødmælk (håndvarm )
  • 60 g Mørk rørsukker
  • 1 1/2 tsk. Salt
  • 2 stk. Æg
  • 475 g Hvedemel
  • 100 g Lurpak smør, revet

Pistacie remonce:

  • 75 g Lurpak smør, revet
  • 125 g Brun farin
  • 100 g Marcipan, revet
  • 50 g Pistacie, de grønne uden salt
  • 4 tsk. med top Stødt kanel. Brug en god en, det kan smages.
  • 1 spsk. Hvedemel

Topping:

  • 2 spsk. Grønne pistacier, groft hakket.
  • 5 spsk. Abrikosmarmelade, en købt er ok.

Sådan gør du

  • Udrør gær i den lune mælk.
  • Og de to æg.
  • Tilsæt 1/2 af melet og rør. Jeg bruger maskine.
  • Herefter tilsættes, sukker i den ene side og salt i den anden side.
  • Den sidste mængde mel tilsættes nu og dejen røres glat.
  • Så er det tid til at få arbejdet det revet smør i dejen, lidt efter lidt.
  • Dejen er lidt klisteret, det er ok.
  • Når du ikke kan se mere smør, skal dejen hæve i ca. 45 min.
  • Imens dejen hæver, hældes alle ingredienserne til remoncen op i en skål.
  • Sæt skålen i microovnen 10 sek. så er det meget nemmere, at rør remoncen sammen.
  • Der er mel i remoncen, til at holde på remoncen, så den ikke løber ud under bagningen.
  • Har du små bageringe, foer dem med bagepapir og stil dem på bagepladen beklædt med bagepapir.
    Har du ingen bageringe, bages sneglene bare ganske almindeligt på bagepladen.
  • Når dejen er færdighævet, til ca. dobbelt str,( nu er din dej ikke klistret mere ) drysset bordet let med mel, bare et tyndt lag.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Dejen rulles ud ( det er her en plastik rullepind er genial, for en fed dej, som denne her hænger ikke fast på en plastik rullepind.
  • Dejen skal måle ca. ( det behøver ikke være så nøjagtigt ) 50 cm i længden og ca. 25-30 cm i højden.
  • Nuller din remonce ud over dejen.
  • Kom kogende vand i en høj beholder, dyp kniven i og tør den i et visketykke, så er det meget nemmere, at smøre remoncen ud, uden at presse dejen ned.
  • Rul dejen sammen, inde fra maven og væk.
  • Skær i 12 skiver, put enden ind under sneglen.
  • Læg sneglene i bageringene.
  • Bages på næstnederst rille i ovnen 15 min.
  • Lige så snart sneglene er færdig bagt, tages bageringene af.
  • Lun abrikosmarmeladen i microovnen.
  • Pensel sneglene med marmeladen.
  • Drys med hakket pistacie.
  • Nyd dine lækre snaskede højsnegle lune.