Go Back

Rugbrød

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 day
Samlet tid1 day 30 minutter
Ret: Brød
Antal: 10

Equipment

  • Rugbrødsform

Ingredienser

  • 1 glas Surdej fra sidste gang
  • 150 g Ny surdej
  • 2 1/2 spsk Groft Salt
  • 2 spsk Mørk Sirup
  • 700 ml Vand 29 grader
  • 300 g Hvedemel med god hæve evne
  • 300 g Groft rugmel
  • 1 dåse Carls øl
  • 200 g Poppede rugkerner
  • 50 g Chiafrø
  • 100 g Solsikkekerner
  • 50 g Hampefrø
  • 100 g Hørfrø
  • 10 g Mørkt malt

Drys:

  • Sesam

Sådan gør du

  • Rør surdej og surdej fra sidste gang, hvis du har, ellers får du det nu, sammen med salt, sirup, vand med en grydeske i en stor skål.
  • Tilsæt de to slags mel og rør det godt sammen.
  • Læg et vådt viskestykke over og lad skålen stå på køkkenbordet natten over.
  • Næste dag tilsættes først en øl, rør det sammen.
  • Tilsæt resten og rør det sammen , stadig bare med en grydeske.
  • Smør formen med oliemargarine.
  • Tag et lille glas og fyld det med dejen. Gem det i køleskabet, til næste gang. (bruges inden for tre uger )
  • Hæld dejen i formen, bank den mod bordet et par gange.
  • Drys sesam på toppen.
  • Lad formen med dejen stå på køkkenbordet 6 timer med film over.
  • Opvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
  • Bages ca. 2 timer. Mål temperaturen, den skal være 98 grader. Så er rugbrødet færdigt.
  • Vend det færdige rugbrød ud, pak det i et viskestykke og en plastpose til det er koldt. Så bliver skorpen til at skære.
  • Vent med at skære rugbrødet til næste dag.
  • Opbevar dit rugbrød i en plastpose.
  • Velbekomme.