Surdejspizza

Surdejspizza

Der er altså ikke noget bedre, end en lækker hjemmelavet pizza. Med en helt tynd og sprød bund. Det slår altså pizzamandes med flere længder.

Dejen kan stå på køl i flere dage. Jeg pakker det hakkede oksekød i flade poser, inden det kommer i fryseren, så tør det ret hurtigt op. Og skal bare lige krammes med krydderier inden brug.

Tomatsovsen laver jeg i en stor portion, fryser den ned i små bøtter med ca. 2 spsk. i hver, det passer til 2 pizzaer.

Min ynglings pizza er med tomatsovs, oksekød der er kastet på i små klumper, det kan sagtens nå at blive tilberedt, bearnaisesovs og ananas. Der er ikke ost på min pizza, for jeg bryder mig ikke om ost.

Du kan selvfølgelig komme lige præcis det fyld på du ønsker. Det eneste du skal huske, er ikke at overfylde din pizza.

Er du ikke gode venner med surdej, så brug 5 gram gær i stedet for og følg opskriften med foldninger osv.

Jeg er den heldige ejer af et bagestål. Et bagestål er laser skåret i mange lag, der leder varmen 18-20 gange bedre end en sten. Har du ikke et bagestål, kan du bruge en ganske almindelig bageplade, resultatet bliver ikke det samme, men det kan lade sig gøre. Ellers er et bagestål et godt julegave/fødselsdags ønske.

Forb. tid1 t
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 4

Equipment

  • Bagestål

Ingredienser

Dej:

  • 75 g Surdej, modnet. Altså når surdejen er fodret og klar. Eller 75 g overskuds surdej + 5 g gær
  • 2,5 dl Koldt vand
  • 1 tsk. Salt
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 400 g Tipo 00 mel

Tomatsovs:

  • 2 ds Tomater
  • 2 stk. Løg, groft hakket.
  • 5 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Oregano
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Chipotle chili eller chili flager
  • Salt og Peber

Oksekød:

  • 125 g Oksekød
  • 1/2 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sort peber friskkværnet
  • 2 fed Hvidløg
  • 1-2 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Chiliflager
  • 2 spsk. Sød chilisovs

Andet:

  • 1 stykke Rød chedder. Riv det selv, det smager så meget bedre
  • Oregano
  • Spinat eller hvad du bedst kan li`

Sådan gør du

Dej:

  • Rør alt sammen på røremaskine i ca. 10 min. til dejen slipper skålens kanter.
  • Smør en condibøtte eller anden bøtte med låg, med olivenolie.
  • Kom dejen i bøtten og fold dejen. Alle 4 siden foldes ind under dejen.
  • Dejen hæver 30 min på køkkenbordet.
  • Fold igen dejen.
  • Sæt dejen på køl til næste dag.
  • Næste dag tages dejen ud 3-4 timer før pizzaen skal laves.
  • Lad dejen stå på bordet 2 timer.
  • Hæld dejen ud på bordet og del i 4.
  • Hvert stykke foldes ind over sig selv på alle 4 sider.
  • Vend dejen om og spænd dejen op. Læg din hånd over dejen som en hule og rul dejen rundt under håndhulen. Dejen skal sidde lidt fast på bordet, så dejen bliver spændt op.
  • Drys bordet med durum mel.
  • Læg alle 4 dej boller på durum melet, drys durum mel over dej bollerne, kom film over og lad dej bollerne hvile på bordet 1-2 timer.
  • Læg bagestål i ovnen og skru op på max. Stålet skal varme op i 40 minutter. Har du ikke et bagestål, kan en bageplade bruges på samme måde. Når bagestålet er varmt, kan du bage flere pizzaer i træk eller bage en gang boller, nu når stålet er varmt.
  • Så er din dej klar til, at blive til pizza.
  • Jeg trykker min dej ud med fingerspidserne i godt med durum mel på bordpladen.
  • Kom tomatsovs, ost ( revet rød chedder ), oksekød i små klumper på str. med en teskefuld på pizzaen og hvad du ellers ønsker.
  • Bages 6-10 min
  • Den færdige pizza drysses med oregano og spinat.

Tomatsovs:

  • Alt koges i en gryde ved svag varme en times tid, så det er kogt godt ind og ned til det 1/2.
  • Jeg fryser tomatsovsen ned i små bøtter med ca. 2 spsk. i hver. Så er tomatsovsen klar til næste gang vi ønsker pizza.

Oksekød:

  • Ælt alt sammen med hånden. Brug en engangshandske.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *