SQUASH CHOKOLADE LAGKAGE MED VARME KRYDDERIER OG SILKEBLØD OSTECREME.

SQUASH CHOKOLADE LAGKAGE MED VARME KRYDDERIER OG SILKEBLØD OSTECREME.

Jeg har rigtig mange squash på min ene squashplante og de skal selvfølgelig bruges, bla. på denne dejlig lagkage med chokolade og varme krydderier. En silkeblød ostecreme og chips på toppen. Du kan som altid, bruge lige den slags chokolade, du bedst kan li`. Er der nogle af de stødte krydderier du ikke bryder dig om, så udelad dem. Eller brug nogle andre.

Jeg havde lavet kagen til min mands fødselsdag og den første kommentar var, med lidt forargelse i stemmen: Har du kommet agurkesalat på en kage…. ha ha……..

Alle dele af lagkagen kan laves dagen før, så den bare lige skal samles, inden den skal spises. Opbevar bundene i plastpose og chipsene i en lufttæt beholder.

Jeg havde en lille stykke stående i køleskabet og efter 3 dage smagte kagen stadigvæk fantastisk, på nær chipsene, de bliver hurtigt bløde.

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 12

Ingredienser

  • 650 gr Revet squash
  • 6 stk Æg
  • 150 gr Brun farin
  • 100 gr Mørkt rørsukker
  • 150 gr Smeltet smør
  • 150 gr Hvedemel
  • 2 tsk Vaniljepasta eller 1/2 vaniljestang
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 3 tsk Kanel
  • 1/2 tsk Allehånde
  • 1/2 tsk Ingefær
  • Et nip salt
  • 2 Spsk God Kakao Jeg har brugt Callebaut, da den har en lækker mørk intens smag.
  • 100 gr Hakkede valnødder
  • 150 gr Hakkede chokolade Jeg har brugt Callebaut, gold, mørk og hvid.

Ostecreme:

  • 50 gr Blødt smør
  • 150 gr Flormelis
  • 150 gr Philadelphia ost, netral
  • 1 tsk Vaniljepasta
  • 1 stk Øko citron

Pynt:

  • 1 stk Mellem str squash
  • Store chokoladekugler Jeg har købt mine i Meny

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader
  • Pisk æg og de to slags sukker til en luftig masse, det kan godt tage lidt tid.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Det smeltede smør de tørre ingredienser piskes i æggemassen, til det lige akkurat er blandet sammen.
  • Valnødder, chokolade og den revet squash vendes i massen.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform 26 cm og hæld dejen heri.
  • Bages i midten af ovnen ca. 30 min til kagen er gennembagt og kun lige gennembagt.
  • Afkøles på en bagerist.
  • Når kagen er helt kold, delen den i tre lige tykke bunde.

Ostemasse:

  • Det bløde smør og flormelis piskes på maskine eller med håndmixer i 5 min
  • Tilsæt, citronskal, vanilje og ost. Pisk det let sammen, så du har en homogen masse. Piskes der for længe, bliver ostemassen tynd.
  • Kom ostemassen op i en sprøjtepose og læg på køl indtil den skal bruges.

Squash chips:

  • Squashen skæres på mandolinjern i ultra tynde skiver.
  • Bages i ovnen på 100 grader til de er tørre.
  • Vendes under vejs.

Samling af kagen:

  • Læg en bund på et fint fad og klip en stort hul i sprøjteposen,
  • Sprøjt store bløde dutter ud på bunden, læg en bund på og gentag.
  • Lige inden servering, lægges squash chips på toppen af kagen og den pyntes med chokolade kugler, hvis du ønsker det.
  • Server og nyd.
  • Velbekomme