Go Back

Forb. tid30 minutter
Samlet tid1 time 14 minutter
Antal: 12

Equipment

  • 12 stk. bageringe 8 cm høje, dia. 7 cm ( hvis du har )

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 2 1/2 dl Sødmælk (håndvarm )
  • 60 g Mørk rørsukker
  • 1 1/2 tsk. Salt
  • 2 stk. Æg
  • 475 g Hvedemel
  • 100 g Lurpak smør, revet

Pistacie remonce:

  • 75 g Lurpak smør, revet
  • 125 g Brun farin
  • 100 g Marcipan, revet
  • 50 g Pistacie, de grønne uden salt
  • 4 tsk. med top Stødt kanel. Brug en god en, det kan smages.
  • 1 spsk. Hvedemel

Topping:

  • 2 spsk. Grønne pistacier, groft hakket.
  • 5 spsk. Abrikosmarmelade, en købt er ok.

Sådan gør du

  • Udrør gær i den lune mælk.
  • Og de to æg.
  • Tilsæt 1/2 af melet og rør. Jeg bruger maskine.
  • Herefter tilsættes, sukker i den ene side og salt i den anden side.
  • Den sidste mængde mel tilsættes nu og dejen røres glat.
  • Så er det tid til at få arbejdet det revet smør i dejen, lidt efter lidt.
  • Dejen er lidt klisteret, det er ok.
  • Når du ikke kan se mere smør, skal dejen hæve i ca. 45 min.
  • Imens dejen hæver, hældes alle ingredienserne til remoncen op i en skål.
  • Sæt skålen i microovnen 10 sek. så er det meget nemmere, at rør remoncen sammen.
  • Der er mel i remoncen, til at holde på remoncen, så den ikke løber ud under bagningen.
  • Har du små bageringe, foer dem med bagepapir og stil dem på bagepladen beklædt med bagepapir.
    Har du ingen bageringe, bages sneglene bare ganske almindeligt på bagepladen.
  • Når dejen er færdighævet, til ca. dobbelt str,( nu er din dej ikke klistret mere ) drysset bordet let med mel, bare et tyndt lag.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Dejen rulles ud ( det er her en plastik rullepind er genial, for en fed dej, som denne her hænger ikke fast på en plastik rullepind.
  • Dejen skal måle ca. ( det behøver ikke være så nøjagtigt ) 50 cm i længden og ca. 25-30 cm i højden.
  • Nuller din remonce ud over dejen.
  • Kom kogende vand i en høj beholder, dyp kniven i og tør den i et visketykke, så er det meget nemmere, at smøre remoncen ud, uden at presse dejen ned.
  • Rul dejen sammen, inde fra maven og væk.
  • Skær i 12 skiver, put enden ind under sneglen.
  • Læg sneglene i bageringene.
  • Bages på næstnederst rille i ovnen 15 min.
  • Lige så snart sneglene er færdig bagt, tages bageringene af.
  • Lun abrikosmarmeladen i microovnen.
  • Pensel sneglene med marmeladen.
  • Drys med hakket pistacie.
  • Nyd dine lækre snaskede højsnegle lune.