Møllebrød med kærnemælk og citronsaft

Møllebrød med kærnemælk og citronsaft

Bløde, lette og meget luftige boller, bagt som møllebrød med kærnemælk og citronsaft.

Både kærnemælk og citronsaft giver en fantastisk luftighed til brød. I opskriften er der brugt bageenzymer. Bageenzymer giver en bedre holdbarhed, en bedre krumme og gør bagværk let og luftigt, foruden en sprød skorpe. Du kan sagtens bage uden bageenzymer.

Ønsker du ikke møllebrød, bages bollerne enkeltvis.

De forskellige kerne kan også kommes i dejen.

Mit møllebrød har stået i en frysepose på køkkenbordet i 5 dage og bollerne er stadig bløde og lækre.

Og så er møllebrødet/bollerne fryseegnet.

Forb. tid3 timer
Samlet tid3 timer
Antal: 20

Equipment

  • 1 Kagering

Ingredienser

Dej:

  • 5 dl Kærnemælk
  • 50 g Gær
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Citronhonning eller alm. honning
  • 1/2 dl Citronsaft
  • 500 g Grahamsmel
  • 500 g Hvedemel
  • 75 g Blødt smør
  • 15 g Salt
  • 20 g Bageensym. Kan undlades.

Pynt:

  • 1 stk. Æg
  • Blå birkes, solsikkekerner, majsdrys, sesam, græskarkerner.

Sådan gør du

Dej:

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt resten minus smør og rør godt.
  • Når dejen er godt sammenhængende, jeg rører ca. 5 min maskinen tilsættes smørret i små bidder.
  • Arbejd smørret godt ind i dejen.
  • Når smørret er inkorporeret i dejen, hældes dejen ud på et mel drysset bord.
  • Film dejen og lad den hæve 30 min på køkkenbordet.
  • Træk dejen ud til en firkant.
  • Læg alle 4 siden ind over midten.
  • Vend dejen om og spænd den op.
  • Film igen.
  • Gentag 2 gange.
  • Dejen er nu færdig hævet og deles i 20 stykker.
  • Tril/spænd dejen op under din hånd.
  • Sæt dine boller på en bageplade med bagepapir.
  • Star med en bolle på midten og sæt bollerne rundt om med en lille smule afstand, så der bliver 5 i næste ring osv.
  • Vil du gerne have en helt skarp kant, kan du sætte en bagering uden om.
  • Lad bollerne hæve til de rører hinanden, det tager ca. 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensel bollerne med et sammenpisket æg og drys med de forskellige kerner.
  • Bages ca. 30 min.
  • Stik et termometer i en bolle, temperaruren skal være 98 grader, så er bollerne færdige.
  • Afkøles på en bagerist.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *