Go Back

Forb. tid3 timer
Samlet tid3 timer
Antal: 20

Equipment

  • 1 Kagering

Ingredienser

Dej:

  • 5 dl Kærnemælk
  • 50 g Gær
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Citronhonning eller alm. honning
  • 1/2 dl Citronsaft
  • 500 g Grahamsmel
  • 500 g Hvedemel
  • 75 g Blødt smør
  • 15 g Salt
  • 20 g Bageensym. Kan undlades.

Pynt:

  • 1 stk. Æg
  • Blå birkes, solsikkekerner, majsdrys, sesam, græskarkerner.

Sådan gør du

Dej:

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt resten minus smør og rør godt.
  • Når dejen er godt sammenhængende, jeg rører ca. 5 min maskinen tilsættes smørret i små bidder.
  • Arbejd smørret godt ind i dejen.
  • Når smørret er inkorporeret i dejen, hældes dejen ud på et mel drysset bord.
  • Film dejen og lad den hæve 30 min på køkkenbordet.
  • Træk dejen ud til en firkant.
  • Læg alle 4 siden ind over midten.
  • Vend dejen om og spænd den op.
  • Film igen.
  • Gentag 2 gange.
  • Dejen er nu færdig hævet og deles i 20 stykker.
  • Tril/spænd dejen op under din hånd.
  • Sæt dine boller på en bageplade med bagepapir.
  • Star med en bolle på midten og sæt bollerne rundt om med en lille smule afstand, så der bliver 5 i næste ring osv.
  • Vil du gerne have en helt skarp kant, kan du sætte en bagering uden om.
  • Lad bollerne hæve til de rører hinanden, det tager ca. 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensel bollerne med et sammenpisket æg og drys med de forskellige kerner.
  • Bages ca. 30 min.
  • Stik et termometer i en bolle, temperaruren skal være 98 grader, så er bollerne færdige.
  • Afkøles på en bagerist.