Honninghjerter.

Honninghjerter.

Med masser af varme julekrydderier og lækker mørk chokolade.

Jeg elsker honninghjerter og lige så snart bageren har dem i vinduet, køber jeg et og kun et. Og jeg spiser det hele lige med det samme

Opskriften på honninghjerter har været længe undervejs, for jeg ville gerne have, at den smagte helt rigtigt, ligesom jeg husker barndommens honninghjerter. Der var også en udfordring med dejens farve, som jeg syntes blev for lys, den blev også løst med lidt kakaopulver og det gav så også den helt rigtige smag. Honninghjerterne skulle også være bløde og lidt seje i midten.

Så jeg har bagt mange og smidt mange ud. Men jeg nåede frem til, at rigtig godt resultat.

Honninghjerter er så meget barndomsjul for mig.

I opskriften står der forslag til, at gøre dine honninghjerter bløde igen, hvis de er blevet for hårde. Jeg har haft, mine honninghjerter liggende 5 dage på et stykke bagepapir, med en plastpose over på køkkenbordet, uden at de blev kedelige.

Jeg køber hele krydderier og morder dem selv, da jeg syntes det giver en mere intens smag.

Honninghjerter er fine som bordkort eller pakket i cellofanposer med en fin sløjfe på, er det en dejlig værtsgave.

Bager du en større portion, kan honninghjerter fryses. Jeg vil anbefale, at fryse honninghjerterne uden chokolade på.

Der kommer flere opskrifter med honningkagedejen de næste dage,

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Antal: 12

Equipment

  • Hjerteudstikker

Ingredienser

  • 250 g Honning fordej Se opskriften på fordejen længere nede.
  • 250 g Sirups fordej
  • 1 stk. Æggeblomme
  • 1 stk. Hjortetakssalt
  • 1 tsk. Postaske
  • 2 spsk. Vand
  • 2 tsk. Kanel
  • 1/2 tsk. Stødt ingefær
  • 1/2 tsk. Stødt nellike
  • 1/2 tsk. Stødt stjerneanis
  • 1/2 tsk. Stødt allehånde
  • 1/2 tsk. Stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. Stødt muskatnød.
  • 1 stk. Øko appelsin Revet skal 1 spsk.
  • 1 stk. Øko citron Revet skal 1 spsk.
  • 1 tsk. Kakaopulver Jeg bruger Cacao Berry Plein Arome

Pynt:

  • 200 g Mørk chokolade Jeg bruger Callebaut 811
  • Flormelis
  • 1 stk. Æggehvide Pasteuriseret

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Riv begge fordeje, hvis de er meget kolde og hårde.
  • Rør hjortetakssalt ud i æggeblomme
  • Rør potaske ud i vand
  • Tilsæt resten og pisk alt godt sammen
  • Drys lidt hvedemel på bordet og rul dejen ud i ca. 1/2 cm tyk.
  • Udstik hjerter i den størrelse du ønsker. Mine hjerter er 10 cm høje.
  • Læg hjerterne på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Dejrester samles sammen og rulles ud igen.
  • De sidste dejrester bages med. Der kommer en opskrift på honninghjerteromkugler.
  • Hjerterne bages midt i ovnen i ca. 10-12 min.
  • Mindre hjerter, kortere bagetid.
  • Tryk let på hjerterne, hvis din finger ikke lavet et aftryk der bliver på hjertet, er hjertet færdig bagt.
  • Honninghjerterne er ret hårde, når de er færdig bagte.
  • Læg de bagte hjerter i et viskestykke der er let stænket med vand og læg det hele i en plastboks med låg på eller i en plastpose og læg dem på køl 3 dage.
  • Hjerterne skal på køl med et fugtigt klæde imellem for at trække fugt så hjerterne bliver lækre bløde.

Pynt:

  • 3/4 af Chokoladen smeltes i micro til 50 grader.
  • Tilsæt den sidste 1/4 tilsættes.
  • Rør i chokoladen til den rammer 32 grader.
  • Dyp hjerterne i chokolade.
  • Pisk flormelis med æggehvide til det bliver en sej masse.
  • Kom æggehvidemassen i et cornet (krammerhus) og dekorer hjerterne.
  • Hvis dine hjerter er blevet tørre, kan du sætte en skål med kogende i bunden af ovnen og lægge hjerterne op en bagerist, luk ovnlågen og lad dem stå i ca 10 min, så er hjerterne bløde og lækre igen.