Go Back

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Antal: 12

Equipment

  • Hjerteudstikker

Ingredienser

  • 250 g Honning fordej Se opskriften på fordejen længere nede.
  • 250 g Sirups fordej
  • 1 stk. Æggeblomme
  • 1 stk. Hjortetakssalt
  • 1 tsk. Postaske
  • 2 spsk. Vand
  • 2 tsk. Kanel
  • 1/2 tsk. Stødt ingefær
  • 1/2 tsk. Stødt nellike
  • 1/2 tsk. Stødt stjerneanis
  • 1/2 tsk. Stødt allehånde
  • 1/2 tsk. Stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. Stødt muskatnød.
  • 1 stk. Øko appelsin Revet skal 1 spsk.
  • 1 stk. Øko citron Revet skal 1 spsk.
  • 1 tsk. Kakaopulver Jeg bruger Cacao Berry Plein Arome

Pynt:

  • 200 g Mørk chokolade Jeg bruger Callebaut 811
  • Flormelis
  • 1 stk. Æggehvide Pasteuriseret

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Riv begge fordeje, hvis de er meget kolde og hårde.
  • Rør hjortetakssalt ud i æggeblomme
  • Rør potaske ud i vand
  • Tilsæt resten og pisk alt godt sammen
  • Drys lidt hvedemel på bordet og rul dejen ud i ca. 1/2 cm tyk.
  • Udstik hjerter i den størrelse du ønsker. Mine hjerter er 10 cm høje.
  • Læg hjerterne på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Dejrester samles sammen og rulles ud igen.
  • De sidste dejrester bages med. Der kommer en opskrift på honninghjerteromkugler.
  • Hjerterne bages midt i ovnen i ca. 10-12 min.
  • Mindre hjerter, kortere bagetid.
  • Tryk let på hjerterne, hvis din finger ikke lavet et aftryk der bliver på hjertet, er hjertet færdig bagt.
  • Honninghjerterne er ret hårde, når de er færdig bagte.
  • Læg de bagte hjerter i et viskestykke der er let stænket med vand og læg det hele i en plastboks med låg på eller i en plastpose og læg dem på køl 3 dage.
  • Hjerterne skal på køl med et fugtigt klæde imellem for at trække fugt så hjerterne bliver lækre bløde.

Pynt:

  • 3/4 af Chokoladen smeltes i micro til 50 grader.
  • Tilsæt den sidste 1/4 tilsættes.
  • Rør i chokoladen til den rammer 32 grader.
  • Dyp hjerterne i chokolade.
  • Pisk flormelis med æggehvide til det bliver en sej masse.
  • Kom æggehvidemassen i et cornet (krammerhus) og dekorer hjerterne.
  • Hvis dine hjerter er blevet tørre, kan du sætte en skål med kogende i bunden af ovnen og lægge hjerterne op en bagerist, luk ovnlågen og lad dem stå i ca 10 min, så er hjerterne bløde og lækre igen.