Gammeldags fastelavnsbolle med nutella.

Gammeldags fastelavnsbolle med nutella.

Hvert år i februar er det International nutella dag. Og da februar også er fastelavns måned, var det oplagt, at fusionere de to. Altså gammeldags fastelavnsbolle med vanilje nutella creme i og en nutella fløde på toppen.

Du kan også skære fastelavnsbollen over og komme nutella fløden inden i, der kan være ret meget af, den lækre nutella fløde i. Og komme en gavmild klat kakaoglasur på toppen. Servere du fastelavnsbollerne til mindre børn, kan du undlade nutella fløde og kun komme kakaoglasur på toppen.

Er du nutellafan, er det her lige en fastelavnsbolle til dig.

Forb. tid2 timer
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid2 timer 21 minutter
Antal: 12

Equipment

  • Engangs sprøjtepose
  • Takket tyl

Ingredienser

Bolledej:

  • 3 dl Sødmælk
  • 25 g Gær
  • 2 stk. Æg
  • 60 g Sukker
  • 6 g Salt
  • 1/2 tsk. Kardemomme
  • 600 g Hvedemel ca.
  • 60 g Koldt lurpak smør.

Vanilje nutella creme:

  • 4 spsk Nutella

Nutella fløde:

  • 2 dl Piskefløde
  • 2 spsk. Nutella

Samling:

  • 1 stk. Æg
  • Chokoladekrymmel

Sådan gør du

Bolledej:

  • Lun mælken til håndvarm og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt resten minus smør og rør det sammen.
  • Tilsæt smør i små stykker og rør til dejen er sammen hængende og slipper skålens kanter.
  • Dæk skålen med film eller kom dejen i en condibøtte.
  • Lad dejen hæve til dobbelt str.

Vanilje nutella creme:

  • Lav vaniljecremen som beskrevet under vaniljecreme.
  • Rør nutella i når vaniljecremen er afkølet.

Bolledej:

  • Når dejen er færdig hævet vendes dejen ud på køkkenbordet i lidt mel.
  • Rul dejen ud med en kagerulle til 30×40 cm
  • Skær firkanter af dejen 10×10 cm
  • Læg en stor skefuld vanilje nutella creme på hver firkant.
  • Tag de 4 spidser og saml dem.
  • Luk de 4 sider hele vejen , klem dem godt sammen, så der ikke er nogen huller. Fyldet skulle gerne blive inden i.
  • Vend bollen om og spænd den op.
  • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Kom 3 dl kogende vand i en skål og sæt skålen ind ovnen.
  • Sæt pladen med bollerne oven over skålen. Luk ovnlågen.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 min.
  • Tag pladen med bollerne ud.
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensel bollerne med et sammen pisket æg.
  • Bages midt i ovnen ca. 20 min.
  • Bollerne afkøles på en bagerist.

Nutella fløde:

  • Pisk fløden ret stiv.
  • Vend nutella i med en dejskraber.
  • Kom nutella fløden i en sprøjtepose med en takket tyl.
  • Sprøjt nutella fløden oven på bollerne.
  • Drys mel chokoladekrymmel
  • Velbekomme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *