Go Back

Forb. tid2 timer
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid2 timer 21 minutter
Antal: 12

Equipment

  • Engangs sprøjtepose
  • Takket tyl

Ingredienser

Bolledej:

  • 3 dl Sødmælk
  • 25 g Gær
  • 2 stk. Æg
  • 60 g Sukker
  • 6 g Salt
  • 1/2 tsk. Kardemomme
  • 600 g Hvedemel ca.
  • 60 g Koldt lurpak smør.

Vanilje nutella creme:

  • 4 spsk Nutella

Nutella fløde:

  • 2 dl Piskefløde
  • 2 spsk. Nutella

Samling:

  • 1 stk. Æg
  • Chokoladekrymmel

Sådan gør du

Bolledej:

  • Lun mælken til håndvarm og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt resten minus smør og rør det sammen.
  • Tilsæt smør i små stykker og rør til dejen er sammen hængende og slipper skålens kanter.
  • Dæk skålen med film eller kom dejen i en condibøtte.
  • Lad dejen hæve til dobbelt str.

Vanilje nutella creme:

  • Lav vaniljecremen som beskrevet under vaniljecreme.
  • Rør nutella i når vaniljecremen er afkølet.

Bolledej:

  • Når dejen er færdig hævet vendes dejen ud på køkkenbordet i lidt mel.
  • Rul dejen ud med en kagerulle til 30x40 cm
  • Skær firkanter af dejen 10x10 cm
  • Læg en stor skefuld vanilje nutella creme på hver firkant.
  • Tag de 4 spidser og saml dem.
  • Luk de 4 sider hele vejen , klem dem godt sammen, så der ikke er nogen huller. Fyldet skulle gerne blive inden i.
  • Vend bollen om og spænd den op.
  • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Kom 3 dl kogende vand i en skål og sæt skålen ind ovnen.
  • Sæt pladen med bollerne oven over skålen. Luk ovnlågen.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 min.
  • Tag pladen med bollerne ud.
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensel bollerne med et sammen pisket æg.
  • Bages midt i ovnen ca. 20 min.
  • Bollerne afkøles på en bagerist.

Nutella fløde:

  • Pisk fløden ret stiv.
  • Vend nutella i med en dejskraber.
  • Kom nutella fløden i en sprøjtepose med en takket tyl.
  • Sprøjt nutella fløden oven på bollerne.
  • Drys mel chokoladekrymmel
  • Velbekomme.