Ferrero Rocher.
Der er mange opskrifter på ferrero rocher og denne opskrift er den jeg syntes, der ligner og smager mest som de købte.
Ferrero rocher er også en juleting for mig, hvilket egentligt er synd og skam. For de smager fuldstændig fantastisk.
Jeg har lavet mine ferrero rocher med Feuilletine knas fra Callebaut. Feuilletine minder lidt om cornflages, men er mindre, mere sprøde og lidt sødere. Det kan bla. købes hos Kagerogsager.dk
Ingredienser
- 100 g Hasselnødder
- 300 g Nutella
- 75 g Feuilletine knas
- 250 g Mørk chokolade, en god. Jeg bruger Callebaut
- Guldstøv
- Guldpapir
Sådan gør du
- Start med at riste hasselnødderne godt brune i ovnen, på 200 grader. Jeg kan godt lide dem meget brune.
- Hasselnødderne hældes i et viskestykke, pak viskestykket sammen om nødderne, og grub med hænderne, så skallerne løsnes.
- Rul nødderne ud til den ene side, af viskestykket og kom dem over i en skål.
- Viskestykket med skallerne, rystes uden for.
- Blend nødderne i en minihakker, mellem fint. Eller hak dem med en kniv.
- Tag 1/3 fra .
- Bland nutella, feuilletine og de 2/3 hakkede nødder godt.
- Stil på køl til massen har sat sig.
- Tril kugler i ønskede størrelse i hænderne med engangs handsker på, Det er nemmest.
- Sæt kuglerne på bagepapir og stil dem tilbage på køl, til de igen er lidt hårde. Eller til dagen efter.
- Smelt den mørke chokolade i micro til 32 grader og bland den sidste 1/3 del nødder i.
- Vend kuglerne i chokolade/nødde blandingen
- Sæt dem på bagepapir og tilbage på køl.
- Dekorer med guldstøv eller pak kuglerne ind i guld papir.
- Opbevares på køl i tætsluttende boks.