Go Back

Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time

Ingredienser

  • 100 g Hasselnødder
  • 300 g Nutella
  • 75 g Feuilletine knas
  • 250 g Mørk chokolade, en god. Jeg bruger Callebaut
  • Guldstøv
  • Guldpapir

Sådan gør du

  • Start med at riste hasselnødderne godt brune i ovnen, på 200 grader. Jeg kan godt lide dem meget brune.
  • Hasselnødderne hældes i et viskestykke, pak viskestykket sammen om nødderne, og grub med hænderne, så skallerne løsnes.
  • Rul nødderne ud til den ene side, af viskestykket og kom dem over i en skål.
  • Viskestykket med skallerne, rystes uden for.
  • Blend nødderne i en minihakker, mellem fint. Eller hak dem med en kniv.
  • Tag 1/3 fra .
  • Bland nutella, feuilletine og de 2/3 hakkede nødder godt.
  • Stil på køl til massen har sat sig.
  • Tril kugler i ønskede størrelse i hænderne med engangs handsker på, Det er nemmest.
  • Sæt kuglerne på bagepapir og stil dem tilbage på køl, til de igen er lidt hårde. Eller til dagen efter.
  • Smelt den mørke chokolade i micro til 32 grader og bland den sidste 1/3 del nødder i.
  • Vend kuglerne i chokolade/nødde blandingen
  • Sæt dem på bagepapir og tilbage på køl.
  • Dekorer med guldstøv eller pak kuglerne ind i guld papir.
  • Opbevares på køl i tætsluttende boks.