Chokoladestøbt grøn tomat kage med kagepesto, grøn tomat sylt og dobbelt nøddebund med karamel.

Chokoladestøbt grøn tomat kage med kagepesto, grøn tomat sylt og dobbelt nøddebund med karamel.

Denne kage var en jeg sendte ind til magasinet lækkeriers læserudfordring 2021. Jeg er stor fan af magasinet lækkerier. Et rigtig nørde blad og de damer bag, er helt fantastiske. Tak for jer.

Desværre kom min kage ikke med til finalen. Der var rigtig mange fine indsendte forslag.

Temaet var i år prikker og min historie:

I denne corona tid er mange blevet prikket på skulderen og desværre blevet fyret. Symbolikken i de grønne tomater er, at de ret tit bliver smidt ud, hvis de ikke når at blive røde. Med det vil jeg sige, at alle er lige gode, uanset status. Og så syntes jeg, at det var passende, at prikkerne skulle være grønne, da det er håbets farve. Hvilket alle i denne corona tid har brug for. Prikkerne er med grønne blade, for bladene kommer igen år efter år. Og mine prikker danser/svæver over kagen.

Da det var til en konkurrence , ville jeg bruge nogle utraditionelle ingredienser. Har du ikke selv syltet grønne tomater, kan de købes på dåse. Jeg kan ikke selv li` tomater, men grønne syltede tomater smager af marcipan. Ja, du læste rigtigt……….marcipan. Jeg smagte, grønne tomater for et par år siden, på en restaurant i Jylland og var solgt.

Syntes du, at det er for svært, at skulle temperere chokolade til prikkerne oven på, så lad endelig være og pynt på din egen måde. Kagen kan sagtens støbes i silikone formen uden en chokoladeskal

Og husk endelig, smid ikke de sidste grønne tomater ud, sidst på sommeren, de skal syltes og gemmes.

Opskriften ser lang ud og det er den også, men husk at kagen kan laves i god tid og opbevares i fryseren til den skal bruges.

Tomatkage

Forb. tid3 t
Tilb. tid1 t
Samlet tid4 t
Antal: 16

Equipment

  • Rund silikoneform 22 cm i dia, 4 1/2 cm høj, kagering, transferark med grønne blade, sprøjtepose, tyl, udstikker 2 cm, 2 1/2 cm, 3 cm, 3 1/2 cm, 4 cm, 5 cm

Ingredienser

  • 150 g Hasselnødder
  • 50 g Kagehvedemel
  • 100 g Pasteuriseret æggehvide
  • 100 g Mørkt rørsukker
  • 2 tsk Cakefactor
  • 2 tsk Vaniljepasta
  • 125 g Dulche de leche ( færdig kogt karamel på dåse )

Chokolade skal:

  • 200 g Callebaut velvet chokolade

Kagepesto:

  • 20 g Basilikum
  • 40 g Hasselnødder
  • 2 tsk Sukker
  • 2 tsk Glukoserirup
  • 3 tsk Vand
  • 10 g Callebaut velvet chokolade
  • 4 tsk Limesaft

Grøn tomat sylt:

  • 4 spsk Limesaft
  • 2 dl Lage fra tomaterne
  • 1 tsk Gul melatin
  • 200 g Hakkede grønne tomater

Grøn tomatmousse:

  • 4 bl. Husblas
  • 350 g Grønne tomater
  • 1 tsk Vaniljepasta
  • 2 stk Pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g Sukker
  • 2 dl Kefir
  • 2 dl Fløde
  • 100 g Callebaut velvet chokolade

Chokolade ganach:

  • 200 g Callebaut velvet chokolade
  • 1/2 dl Fløde

Chokolade prikker:

  • 1 ark Transfer sheet med grønne blade eller efter eget ønske
  • 100 g Callebaut chokolade

Sådan gør du

  • Nøddekaramelbund:
  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Rist hasselnødderne i ovnen ca 10 min. Afkøl
  • Blend hasselnødderne med kagehvedemel i en minihakker til det er mellemfint.
  • Pisk æggehvider halv stive og hæld rørsukker i.
  • Pisk videre til en fed marengs.
  • Vend cakefactor og vaniljepasta i med en dejskraber
  • Vend herefter nødderne i.
  • Bag 1/2 af nøddedejen i en 20 cm kagering på 170 grader i 10 min
  • Tag bunden ud og læg dulche de leche på med en sprøjtepose. Læg den anden 1/2 del oven på og bag bunden igen, denne gang 15 min, stadigvæk på 170 grader.
  • Tag bunden ud og afkøl på en bagerist.

Chokoladeskal:

  • Temperer den hvide chokolade.
  • Eller smelt i micro ovn til chokoladen har en temperatur på præcis 32 grader.
  • Hæld chokoladen i silikoneformen 22 cm og kør chokoladen rundt, hæld overskydende ud og skrap kanten ren.
  • Sæt silikoneformen på en spækbræt og stil til side.

Kagepesto:

  • Blend alle ingredienser i en miniblender til en grov pesto
  • Læg pestoen oven på kagebunden og sæt på frys.

Grøn tomat sylt:

  • Kog lage, limesaft og melatin op og koger ved svag varme et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede grønne tomater.
  • Afkøles let.
  • Tag bunden op af fryseren og fordel kagepestoen oven på.
  • Læg tilbage i fryseren.

Grøn tomat mousse:

  • Læg husblas i koldt vand i 5 min.
  • Blend og purer de grønne tomater
  • Varm pureen op og smelt husblas heri. Afkøl.
  • Pisk æggeblommer, vaniljepasta og sukker cremet.
  • Vend kefir i æggeblandingen
  • Vend tomatpure i
  • Smelt chokoladen og vend i blandingen
  • Pisk fløden til let skum og vend fløden .

Samling:

  • Kom 1/4 af moussen i chokoladeskallen
  • Hent kagen i fryseren og læg den ned i moussen med bunden op.
  • Kom så meget mousse over bunden, at den lige er dækket ag moussen.
  • Sørg for, at skrabe kanten af formen pænt fri for mousse.
  • Sæt på frost til dagen efter. Eller til kagen skal bruges.
  • Kagen tages ud af frost og befries fra silikoneformen.
  • Læg kagen på et fint kagefad og sæt den i køleskabet. og lad den optø 3-4 timer.

Pynt:

  • Dagen før kagen skal pyntes laves chokoladeganashen.
  • Varm fløden op til kogepunktet i micro ovn og hæld fløden over chokoladen, rør til massen samler sig. Læg film over, helt ned over massen og stil på køl.
  • Når du skal bruge ganachen, skal den lige piskes kort op og i en sprøjtepose

Transfer sheet:

  • Temperer chokoladen og smør et tyndt lag på transfer sheet.
  • Nør chokoladen næsten er stivnet, afsættes cirkler i forskellige størrelser. Som kan tages af arket, når chokoladen er helt stivnet.
  • Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose og afsæt små dutter bagpå chokolade cirklerne og placer på kagen de forskellige str. chokoladeprikker, så de danser her over kagen.
  • Nu er det tid til at nyde kagen.
  • Et lille tip: Brug en skarp kniv der har stået med skæret i kogende vand, aftør kniven i en viskestykke inden du skærer kagen, så får du et flot snit.
  • Velbekomme.
  • Som altid, tag mig gerne på facebook og instagram med billeder.