Go Back

Tomatkage

Forb. tid3 timer
Tilb. tid1 time
Samlet tid4 timer
Antal: 16

Equipment

  • Rund silikoneform 22 cm i dia, 4 1/2 cm høj, kagering, transferark med grønne blade, sprøjtepose, tyl, udstikker 2 cm, 2 1/2 cm, 3 cm, 3 1/2 cm, 4 cm, 5 cm

Ingredienser

  • 150 g Hasselnødder
  • 50 g Kagehvedemel
  • 100 g Pasteuriseret æggehvide
  • 100 g Mørkt rørsukker
  • 2 tsk Cakefactor
  • 2 tsk Vaniljepasta
  • 125 g Dulche de leche ( færdig kogt karamel på dåse )

Chokolade skal:

  • 200 g Callebaut velvet chokolade

Kagepesto:

  • 20 g Basilikum
  • 40 g Hasselnødder
  • 2 tsk Sukker
  • 2 tsk Glukoserirup
  • 3 tsk Vand
  • 10 g Callebaut velvet chokolade
  • 4 tsk Limesaft

Grøn tomat sylt:

  • 4 spsk Limesaft
  • 2 dl Lage fra tomaterne
  • 1 tsk Gul melatin
  • 200 g Hakkede grønne tomater

Grøn tomatmousse:

  • 4 bl. Husblas
  • 350 g Grønne tomater
  • 1 tsk Vaniljepasta
  • 2 stk Pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g Sukker
  • 2 dl Kefir
  • 2 dl Fløde
  • 100 g Callebaut velvet chokolade

Chokolade ganach:

  • 200 g Callebaut velvet chokolade
  • 1/2 dl Fløde

Chokolade prikker:

  • 1 ark Transfer sheet med grønne blade eller efter eget ønske
  • 100 g Callebaut chokolade

Sådan gør du

  • Nøddekaramelbund:
  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Rist hasselnødderne i ovnen ca 10 min. Afkøl
  • Blend hasselnødderne med kagehvedemel i en minihakker til det er mellemfint.
  • Pisk æggehvider halv stive og hæld rørsukker i.
  • Pisk videre til en fed marengs.
  • Vend cakefactor og vaniljepasta i med en dejskraber
  • Vend herefter nødderne i.
  • Bag 1/2 af nøddedejen i en 20 cm kagering på 170 grader i 10 min
  • Tag bunden ud og læg dulche de leche på med en sprøjtepose. Læg den anden 1/2 del oven på og bag bunden igen, denne gang 15 min, stadigvæk på 170 grader.
  • Tag bunden ud og afkøl på en bagerist.

Chokoladeskal:

  • Temperer den hvide chokolade.
  • Eller smelt i micro ovn til chokoladen har en temperatur på præcis 32 grader.
  • Hæld chokoladen i silikoneformen 22 cm og kør chokoladen rundt, hæld overskydende ud og skrap kanten ren.
  • Sæt silikoneformen på en spækbræt og stil til side.

Kagepesto:

  • Blend alle ingredienser i en miniblender til en grov pesto
  • Læg pestoen oven på kagebunden og sæt på frys.

Grøn tomat sylt:

  • Kog lage, limesaft og melatin op og koger ved svag varme et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede grønne tomater.
  • Afkøles let.
  • Tag bunden op af fryseren og fordel kagepestoen oven på.
  • Læg tilbage i fryseren.

Grøn tomat mousse:

  • Læg husblas i koldt vand i 5 min.
  • Blend og purer de grønne tomater
  • Varm pureen op og smelt husblas heri. Afkøl.
  • Pisk æggeblommer, vaniljepasta og sukker cremet.
  • Vend kefir i æggeblandingen
  • Vend tomatpure i
  • Smelt chokoladen og vend i blandingen
  • Pisk fløden til let skum og vend fløden .

Samling:

  • Kom 1/4 af moussen i chokoladeskallen
  • Hent kagen i fryseren og læg den ned i moussen med bunden op.
  • Kom så meget mousse over bunden, at den lige er dækket ag moussen.
  • Sørg for, at skrabe kanten af formen pænt fri for mousse.
  • Sæt på frost til dagen efter. Eller til kagen skal bruges.
  • Kagen tages ud af frost og befries fra silikoneformen.
  • Læg kagen på et fint kagefad og sæt den i køleskabet. og lad den optø 3-4 timer.

Pynt:

  • Dagen før kagen skal pyntes laves chokoladeganashen.
  • Varm fløden op til kogepunktet i micro ovn og hæld fløden over chokoladen, rør til massen samler sig. Læg film over, helt ned over massen og stil på køl.
  • Når du skal bruge ganachen, skal den lige piskes kort op og i en sprøjtepose

Transfer sheet:

  • Temperer chokoladen og smør et tyndt lag på transfer sheet.
  • Nør chokoladen næsten er stivnet, afsættes cirkler i forskellige størrelser. Som kan tages af arket, når chokoladen er helt stivnet.
  • Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose og afsæt små dutter bagpå chokolade cirklerne og placer på kagen de forskellige str. chokoladeprikker, så de danser her over kagen.
  • Nu er det tid til at nyde kagen.
  • Et lille tip: Brug en skarp kniv der har stået med skæret i kogende vand, aftør kniven i en viskestykke inden du skærer kagen, så får du et flot snit.
  • Velbekomme.
  • Som altid, tag mig gerne på facebook og instagram med billeder.