Aperol Spritz Dessert.

Aperol Spritz Dessert.

Jeg er mega fan af Aperol Spritz drinken. Og ville gerne lave en dessert af de ingredienser til nytårsaften.

Aperol Sprits desserten så dagens lys og desserten har meget sarte smage.

Det tager et par dage, at lave desserten, da flere elementer skal fryses, inden du kan gå videre. Men det er helt klart det værd.

Desserten kan sagtens laves i god tid og glazes samme dag, den skal spises. Jeg kan bedst lide desserten, hvis den kun lige er optøet. Så 3 timer på køl.

Jeg har brugt færdig købt karamel fra Callebaut, lav den selv, køb en pose karameller og smelt dem, eller undlad helt karamellen.

Hullet i kakao mørdejsbunden har jeg fyldt med cara crakine, en lækker knasende ting, der også er fra Callebaut. Har du ikke det og ikke vil investere i det, så brug karamel eller nougat.

Lad dig aldrig forhindre af ingredienser, der kan udskiftes med noget andet.

Opskriften er lang, men kan tages i etaper. Læs den grundigt igennem inden du starter.

Jeg håber du kaster dig ud i projektet.

Rigtig god fornøjelse.

Forb. tid2 d
Samlet tid2 d
Antal: 10

Equipment

  • Silikone 1/2 kugle form 3 cm fra Silikomart
  • Silikone form fersken fra Silikomart
  • Silikone form pære fra Silikomart
  • Silikone blad form
  • Termometer 3 stk.
  • Bageform 16X16 cm.
  • Rund udstikker 3 cm, 9 cm.
  • Stavblender

Ingredienser

Prosecco indlæg:

  • 5 stk. Husblas
  • 5 dl Prosecco
  • 1 spsk. Citronsaft

Appelsin mazarin:

  • 150 g Marcipan
  • 100 g Sukker
  • 150 g Smør
  • 1/2 Vanilje stang
  • 3 stk Æg
  • 50 g Mel
  • 2 tsk. Appelsinpulver

Karamel:

  • Færdig købt eller en pose karameller

Aperol mousse:

  • 5 bl. Husblas
  • 1 dl Aperol
  • 25 g Sukker
  • 1 stk. Pasteuriseret æggehvide
  • 3 dl Fløde

Kakao mørdejs bund:

  • 200 g Kage hvedemel Kage hvedemel er god til småkagedej, da den hæver mindre.
  • 20 g Kakaopulver Jeg bruger Vahrhona, da den smager fuldstændig fantastisk.
  • 75 g Flormelis
  • 200 g Smør, koldt
  • 1 stk. Æg

Fyld:

  • Cara crakine Færdig købt.

Bladkiks:

  • Se opskrift hos Nip ( Nipuni Julie )
  • Guldstøv

Chokolade stilk

  • 100 g Mørk chokolade

Glaze:

  • 6 bl Husblas
  • 300 g Hvid chokolade
  • 120 g Vand
  • 160 g Glukosesirup
  • 200 g Sukker
  • Orange pulverfarve
  • Grøn og gul pulverfarve ved pære facon.

Sådan gør du

Prosecco indlæg:

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
  • Kog processo og citronsaft ind til 3 dl.
  • Udrør husblas i væsken.
  • Fyld i silikone 1/2 kugle form og sæt på frys til dagen efter.

Appelsin mazarin:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk smør, sukker, vanilje og revet marcipan godt sammen.
  • Pisk 1 æg i af gangen.
  • Vend mel og appelsinpulver i.
  • Kom dejen i en form 16X16 cm, beklædt med bagepapir.
  • Bages ca. 20-25 minutter. Den må gerne være lige til den ubagte side.
  • Afkøles og udstikkes med en rund udstikker 3 cm. Eller et snapseglas.

Karamel:

  • Min karamel er en færdig karamel fra Callebaut. Du kan købe en pose karameller og smelte dem forsigtigt i micro, ellers er der masser af opskrifter på nettet.

Aperol mousse:

  • Læg husblad i blød i koldt vand i 10 min.
  • Kog aperol op med sukker til sukkeret er opløst.
  • Udrør husblas i væsken og afkøl til fingervarm.
  • Pisk æggehviden næsten stiv.
  • Pisk fløden til bløde toppe.
  • Vend æggehviden i væsken.
  • Vend fløden i.

Samling:

  • Kom aperol mousse i formene, så de er 1/2 fyldt.
  • Kom en lille klat karamel på toppen af de udstukne appelsin mazariner.
  • Hent prosecco kuglerne i fryseren og tryk dem ud af silikoneformen.
  • Placer en 1/2 kugle oven i karamellen og tryk den ned i moussen i fersken formen, så kagen lige er under kanten på formen.
  • Fyld op med mousse og skrab kanten helt ren for mousse,
  • Sæt på frys til dagen efter.

Kakao mørdejs bund:

  • Kom alle ingredienserne op i en minihakker, minus æg og kør det til krummer.
  • Tilsæt ægget og kør kort.
  • Hæld dejen ud på bordet og saml den hurtigt med hænderne.
  • Læg dejen i mellem 2 stykker bagepapir og rul den ud til ca. 3 mm .
  • Lægges på køl 1 time med begge stykker bagepapir på.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Stik mørdejen ud med en udstikker 9 cm og en 3 cm i midten, så der kommer en ring.
  • Bages ca. 10 min op næst nederste rille.
  • Afkøles.

Bladkiks:

  • Opskriften er ikke min. Se opskrift og fremgangsmåde hos Nip.
  • Hvis dine blade skal have lidt facon, skal de, når de er helt varme, lægges over f.eks skaftet på en grydeske. Og husk det skal gå ret stærkt, med at pille bladene ud af formen, for de bliver lyn hurtigt faste.
  • Når bladkiksene er færdige og afkøles pensles de med guldstøv

Glaze:

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
  • Kog sukker, vand og glukosesirup til sukkeret er opløst.
  • Opløs husblas i sukkervæsken.
  • Kom den hakkede chokolade op i en høj beholder.
  • Hæld væsken over chokoladen og lad den stå et par minutter.
  • Nu skal glazen stavblendes. Før stavblenderen langsomt ned i glazen i den ene side, imens beholderen holdes lidt på skrå.
  • Blend glazen uden at tage blenderen op, der må ikke komme luft bobler i. Tag langsomt stavblenderen op igen.
  • Del glazen i 3. Hvis du har både fersken og pære.
  • Kom gul, grøn og orange pulverfarve i. Hun orange hvis du ikke har pære.
  • Blend hver farve, som beskrevet ovenfor. Husk ingen bobler.
  • Kom et termometer i hver glaze.
  • Kom film over glazen, så filmen rør glazen.
  • Kik på temperaturen ind imellem.
  • Du kan glaze, når glazen er 35-37 grader.

Chokoladestilk:

  • Smelt chokoladen i micro, så du lander på 32 grader. Brug korte indtavaller og rør imellem.
  • Lav små stilke med et krammerhus på et stykke bagepapir.

Sidste samling:

  • Læg en kakao mørdejs ring på en tallerken.
  • Fyld hullet i mørdejs ringen med cara crakine eller med karamel.
  • Hent de frosne ferskner i fryseren og befri dem for formen.
  • Sæt dine ferskner på en bagerist med en bradepande under.
  • Nu kan du glaze dine ferskner. Husk du har kun et forsøg, der kan ikke efter glazes. Det ville kunne ses.
  • Brug 2 knive til at flytte fersknerne over på mørdejen.
  • Sæt en stilk i toppen.
  • Sættes på køl for at tø op. Det tager et pat timer.
  • Bladet sættes på lige inden servering.
  • Velbekomme.