Vaniljeis
Det her er verdens bedste vaniljeis. Punktum.
I dag er det international pandekagedag og hos os hører der altså vaniljeis til. Ingen pandekager uden vaniljeis. Der findes masser af opskrifter på pandekager, men gør dig selv den tjeneste, at lave lige præcis denne vaniljeis.
For mange år siden, skulle jeg lave en vaniljeis og havde noget hvid chokolade ganache stående. Da jeg helst ikke smider noget ud, ja… så kom ganachen i isen. Og hold da magle……… jeg har ikke lavet is uden ganache siden.
Jeg bruger ikke ismaskine til denne vaniljeis, jeg har en og selvfølgelig, hvis du ønsker en mega cremet is, er det en fordel, at komme ismassen på ismaskine. Men spis vaniljeisen, lige når den er færdig på ismaskinen.
Denne vaniljeis krystallisere ikke, derfor er den velegnet til at fryse ned, uden at skulle røre i den under indfrysning.
Eftersom der ligger sne i dag, måtte jeg bare for sjov, tage billedet ude i sneen. Prøv lige, at se en fin gul farve vaniljeisen har, i den hvide sne.
Ingredienser
- 6 dl Fløde
- 20 g Flormelis
- 100 g Pasteuriseret æggeblommer
- 1/2 Vaniljestang
- 100 g God hvid chokolade Jeg bruger Callebaut Velvet
Sådan gør du
- Start med chokoladeganachen
- Varm 1 dl fløde op til næsten kogepunktet.
- Hæld fløden over chokoladen og rør til massen er helt homogen.
- Sæt massen på køl. Denne proces kan laves dagen før.
- PIsk 5 dl fløde helt stift.
- Del vaniljestangen og mas kornene ud i flormelis
- Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje til en meget tyk snaps.
- Pisk æggesnaps og ganache sammen
- Vend fløden heri.
- Kom massen i en fryseegnet bøtte og frys i mindst 4 timer eller natten over.