Chokolade cookie dough is.

Chokolade cookie dough is.

Chokolade cookie dough is.

Forb. tid1 t
Samlet tid1 d
Antal: 10

Ingredienser

  • 75 g Blødt Lurpak smør
  • 25 g Sukker
  • 25 g Brun farin
  • 1 tsk Vaniljepasta eller 1/2 vaniljestang
  • 1/2 dl Sødmælk
  • 10 Saltkorn
  • 150 g Hvedemel
  • 50 g Fint hakket mørk chokolade

Is:

  • 5 stk Pasteuriseret æggeblommer
  • 25 g Flormelis
  • 1/2 stang Vanilje
  • 5 dl Fløde
  • 150 g Mørk chokolade af god kvalitet Feks. Callebaut
  • 50 g Chokolade chunks, mørk. Eller hakket mørk chokolade.

Sådan gør du

Cookie dough:

  • Start med at lave cookie dough dejen.
  • Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne og rul dejen til en lang pølse.
  • Pak dejen i bagepapir og frys et døgns tid.

Is:

  • Pisk æggeblommer, vanilje og flormelis til æggesnaps.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Vend flødeskum og æggesnaps let sammen med en dejskraber.
  • Smelt chokoladen. Jeg gør det i micro.
  • Vend den smeltede chokolade i fløde/æggemassen
  • Til sidst vendes chokoladechunks i.
  • Hæld massen op i en fryseegnet bøtte og sæt på frys.
  • Imens isen hygger i fryseren, tages dejen op.
  • Skær ca. 1/2 delen af dejen op i små mundrette bidder.
  • Frys resten af dejen til en anden gang, hvis der er noget tilbage.
  • Rør dej stykkerne i ismassen og sæt på frys til næste dag.
  • Du kan evt. pynte isen med chokolade og små dej stykker på toppen.