Rimmet laks med rødbede, fennikel og gin.
Antal: 12
Equipment
- Indfast fad
- Benudtager tang
- Film
- Minihakker
Ingredienser
Rimmet laks:
- 600 g Fersk laks
- 1 stor Rødbede
- 1 stk. Fennikel
- 1 spsk. Brun farin
- 1 spsk. Groft salt
- 1 dl Gin. Jeg har brugt havtorngin
Sådan gør du
Rimmet laks:
- Start med at fjerne alle benene fra fisken.
- Tør fisken godt med køkkenrulle.
- Læg fisken i et ildfast fad.
- Drys sukker og salt over fisken og tryk det godt fast..
- Skrald rødbeden.
- Rødbede og fennikel hakkes i minihakker eller rives på et rivejern..
- Kom rødbede og fennikel oven fisken, sørg for at hele fisken er dækket. Tryk det godt fast på fisken.
- Hæld gin forsigtigt over.
- Læg et stykke film helt ned over fisken og et stykke film over fadet.
- Sæt på køl i 2 døgn.
- Fisken vendes og pakkes igen ind.
- Efter et døgn, samlet 3 døgn er fisken færdig.
- Skæres i tynde skiver og nydes.
- Eksempel på servering:Skiver af laks rulles til roser og sættes i kanten af en tallerken.Imellem lakse roserne placeres forskelligtSalatFrisk bælges ærterSlikærter, skåret på skråSyltede agurkerKrydderurterBlomster, spiseligeMango kuglerMelonkuglerAspargesSmå kogte kolde kartoflerTomater RadisserDutter af aioliDutter af avocadocremeBrug det du kan li` eller det der er i køleskabet/urtehaven.