Rimmet laks med rødbede, fennikel og gin.

Rimmet laks med rødbede, fennikel og gin.

Forb. tid25 minutter
Tilb. tid3 days
Samlet tid3 days
Antal: 12

Equipment

  • Indfast fad
  • Benudtager tang
  • Film
  • Minihakker

Ingredienser

Rimmet laks:

  • 600 g Fersk laks
  • 1 stor Rødbede
  • 1 stk. Fennikel
  • 1 spsk. Brun farin
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 dl Gin. Jeg har brugt havtorngin

Sådan gør du

Rimmet laks:

  • Start med at fjerne alle benene fra fisken.
  • Tør fisken godt med køkkenrulle.
  • Læg fisken i et ildfast fad.
  • Drys sukker og salt over fisken og tryk det godt fast..
  • Skrald rødbeden.
  • Rødbede og fennikel hakkes i minihakker eller rives på et rivejern..
  • Kom rødbede og fennikel oven fisken, sørg for at hele fisken er dækket. Tryk det godt fast på fisken.
  • Hæld gin forsigtigt over.
  • Læg et stykke film helt ned over fisken og et stykke film over fadet.
  • Sæt på køl i 2 døgn.
  • Fisken vendes og pakkes igen ind.
  • Efter et døgn, samlet 3 døgn er fisken færdig.
  • Skæres i tynde skiver og nydes.
  • Eksempel på servering:
    Skiver af laks rulles til roser og sættes i kanten af en tallerken.
    Imellem lakse roserne placeres forskelligt
    Salat
    Frisk bælges ærter
    Slikærter, skåret på skrå
    Syltede agurker
    Krydderurter
    Blomster, spiselige
    Mango kugler
    Melonkugler
    Asparges
    Små kogte kolde kartofler
    Tomater
    Radisser
    Dutter af aioli
    Dutter af avocadocreme
    Brug det du kan li` eller det der er i køleskabet/urtehaven.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *