Julekagen 2022

Julekagen 2022

Jeg elsker, at lave julekager der smager af jul. Og i dette års julekage, er der gas på de varme krydret julesmage. Ud over varme krydderier er julen for mig også nødder, kirsebær, chokolade, kirsebær og gløgg, så det indeholder kagen også.

Kan du ikke finde færdig gløgg eller ikke kan li` gløgg, kan du bruge en mørk rød saft i stedet for, eller koge kirsebær og si, så du kun har saften. Jeg har brugt alkoholfri gløgg, da jeg havde den stående.

Er du ikke til glaze eller ikke vil kaste dig ud i en glaze, så kom en rød glasur på i stedet for eller en rød velvet spray.

Antal: 16

Equipment

  • Kagering 20 cm
  • Kagering 24 cm
  • Sprøjtepose
  • Kageplast
  • Tyl Wilton 104

Ingredienser

Dacquoise bund:

  • 200 g Hasselnøddeflager
  • 3 stk. Æggehvider
  • 100 g Sukker

Gløgg gele:

  • 4 dl Færdig alkoholfri gløgg
  • 5 stk. Husblas

Kirsebærmousse:

  • 3 1/2 stk Husblas
  • 250 g Kirsebær, frost eller friske
  • 75 g Sukker
  • 1 stk. Citron, øko
  • 1 stang Vanilje
  • 1 1/2 dl Fløde

Julekrydret chokolademousse:

  • 400 g Mørk chokolade Jeg brugte Callebaut NXT mørk
  • 6 dl Fløde
  • 2 tsk. Kanel
  • 2 tsk, Allehånde
  • 2 stk. Ingefær

Glaze:

  • Opskriftenpå glaze er fra AnneMettes bog Glazebogen. Kan købes på forlaget Muusmann. Ellers kan du google en opskrift på glaze.

Chokoladebælte:

  • 200 g NXT chokolade eller andet mørk chokolade
  • Gulddust

Juletræ:

  • 200 g Hvid Callebaut velvet chokolade,, eller anden hvid chokolade.
  • 50 g Fløde
  • Grøn pulver farve.

Pynt:

  • Guld chokolade kugler
  • Julekrymmel

Sådan gør du

Dacquoise bund:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Æggehvider piskes næsten stive
  • Sukker tilsættes og der piskes til sukkeret er optaget.
  • Vend hasselnøddeflager i med dejskraber
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Stil kageringen på bagepapiret.
  • Kom bagepapir på indersiden af kageringen.
  • Kom hasselnøddemassen i kageringen og glat forsigtigt.
  • Bages 18 minj.

Gløgg gele:

  • Læg husblas i blød i koldt vand 5 min
  • Varm gløøgen op, uden at den koger.
  • Vrid husblas fri for vand og opløs i gløggen.
  • Hæld geleen over bunden.

Kirsebærmousse.

  • Læg husblas i blød i koldt vand imens du laver resten.
  • Kog kirsebær, sukker, citronsaft, citronskal og vaniljekorn sammen i 10 min
  • Kom den udblødte husblas i kirsebærrene og opløs.
  • Stil på køl.
  • Pisk fløden let, til bløde toppe.
  • Vend forsigtigt fløden i kirsebærrene.
  • Hæld kirsebærmoussen oven geleen.
  • Sæt på frost 30 tid

Julekryddet chokolademousse:

  • Hent kagen i fryseren
  • Træk kagering og kagepapir af.
  • Tag kageringen på 24 cm, sæt ringen på et spækbræt og kom kageplast i på inder siden af kageringen.
  • Smelt chokoladen i micro.
  • Vend krydderierne i.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Vend fløden i chokoladen
  • Kom massen på sprøjtepose.
  • Sprøjt moussen ned langs siden af kagen og resten på toppen.
  • Sørg for at toppen er helt lige, bank evt kagen ned i bordet et par gange.
  • Fryses til næste dag eller til kagen skal bruges.

Glaze:

  • Når kagen er helt frosen, kan kagen glazes.

Chokoladebælte:

  • Klip et stykke kageplast der passer i højde og omkreds
  • Klip ligeledes i kageplast et spænde
  • Chokoladen temperers
  • Smelt 3/4 i microovn til 48 grader
  • Kom den sidste 1/3 chokolade i og rør til temperaturen er 32 grader.
  • Smør chokoladen ud på plasten og lad den lige sættes sig. Og på spændet.
  • Sæt kagestrimlen inden i kageringen 24 cm.
  • Nør chokoladen har sat sig helt tages plasten forsigtigt af og chokoladebæltet sættes om kagen.
  • Mal gulddust på spændet
  • Lim spændet fast på bæltet med lidt chokolade.

Juletræ:

  • Varm fløden i micro og hæld over chokoladen.
  • Rør til massen er samlet og farv med den grønne farve.
  • Kom massen på engangs sprøjtepose med tyl i.
  • Når massen er fast nok til at sprøjte ud, sprøjtes et juletræ på bagepapir. Bliver træet ikke pænt, skrabes massen af og du kan prøve igen.
  • Pynt juletræet
  • Sættes på frys 30 min.
  • Tag forsigtigt juletræet af bagepapiret og læg det på kagen. Husk du har kun et forsøg.

Kuglerne:

  • Kan enten købes færdige eller støbes i halvkugleform og sættes sammen og gulddustes.