Go Back

Antal: 16

Equipment

  • Kagering 20 cm
  • Kagering 24 cm
  • Sprøjtepose
  • Kageplast
  • Tyl Wilton 104

Ingredienser

Dacquoise bund:

  • 200 g Hasselnøddeflager
  • 3 stk. Æggehvider
  • 100 g Sukker

Gløgg gele:

  • 4 dl Færdig alkoholfri gløgg
  • 5 stk. Husblas

Kirsebærmousse:

  • 3 1/2 stk Husblas
  • 250 g Kirsebær, frost eller friske
  • 75 g Sukker
  • 1 stk. Citron, øko
  • 1 stang Vanilje
  • 1 1/2 dl Fløde

Julekrydret chokolademousse:

  • 400 g Mørk chokolade Jeg brugte Callebaut NXT mørk
  • 6 dl Fløde
  • 2 tsk. Kanel
  • 2 tsk, Allehånde
  • 2 stk. Ingefær

Glaze:

  • Opskriftenpå glaze er fra AnneMettes bog Glazebogen. Kan købes på forlaget Muusmann. Ellers kan du google en opskrift på glaze.

Chokoladebælte:

  • 200 g NXT chokolade eller andet mørk chokolade
  • Gulddust

Juletræ:

  • 200 g Hvid Callebaut velvet chokolade,, eller anden hvid chokolade.
  • 50 g Fløde
  • Grøn pulver farve.

Pynt:

  • Guld chokolade kugler
  • Julekrymmel

Sådan gør du

Dacquoise bund:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Æggehvider piskes næsten stive
  • Sukker tilsættes og der piskes til sukkeret er optaget.
  • Vend hasselnøddeflager i med dejskraber
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Stil kageringen på bagepapiret.
  • Kom bagepapir på indersiden af kageringen.
  • Kom hasselnøddemassen i kageringen og glat forsigtigt.
  • Bages 18 minj.

Gløgg gele:

  • Læg husblas i blød i koldt vand 5 min
  • Varm gløøgen op, uden at den koger.
  • Vrid husblas fri for vand og opløs i gløggen.
  • Hæld geleen over bunden.

Kirsebærmousse.

  • Læg husblas i blød i koldt vand imens du laver resten.
  • Kog kirsebær, sukker, citronsaft, citronskal og vaniljekorn sammen i 10 min
  • Kom den udblødte husblas i kirsebærrene og opløs.
  • Stil på køl.
  • Pisk fløden let, til bløde toppe.
  • Vend forsigtigt fløden i kirsebærrene.
  • Hæld kirsebærmoussen oven geleen.
  • Sæt på frost 30 tid

Julekryddet chokolademousse:

  • Hent kagen i fryseren
  • Træk kagering og kagepapir af.
  • Tag kageringen på 24 cm, sæt ringen på et spækbræt og kom kageplast i på inder siden af kageringen.
  • Smelt chokoladen i micro.
  • Vend krydderierne i.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Vend fløden i chokoladen
  • Kom massen på sprøjtepose.
  • Sprøjt moussen ned langs siden af kagen og resten på toppen.
  • Sørg for at toppen er helt lige, bank evt kagen ned i bordet et par gange.
  • Fryses til næste dag eller til kagen skal bruges.

Glaze:

  • Når kagen er helt frosen, kan kagen glazes.

Chokoladebælte:

  • Klip et stykke kageplast der passer i højde og omkreds
  • Klip ligeledes i kageplast et spænde
  • Chokoladen temperers
  • Smelt 3/4 i microovn til 48 grader
  • Kom den sidste 1/3 chokolade i og rør til temperaturen er 32 grader.
  • Smør chokoladen ud på plasten og lad den lige sættes sig. Og på spændet.
  • Sæt kagestrimlen inden i kageringen 24 cm.
  • Nør chokoladen har sat sig helt tages plasten forsigtigt af og chokoladebæltet sættes om kagen.
  • Mal gulddust på spændet
  • Lim spændet fast på bæltet med lidt chokolade.

Juletræ:

  • Varm fløden i micro og hæld over chokoladen.
  • Rør til massen er samlet og farv med den grønne farve.
  • Kom massen på engangs sprøjtepose med tyl i.
  • Når massen er fast nok til at sprøjte ud, sprøjtes et juletræ på bagepapir. Bliver træet ikke pænt, skrabes massen af og du kan prøve igen.
  • Pynt juletræet
  • Sættes på frys 30 min.
  • Tag forsigtigt juletræet af bagepapiret og læg det på kagen. Husk du har kun et forsøg.

Kuglerne:

  • Kan enten købes færdige eller støbes i halvkugleform og sættes sammen og gulddustes.