Ananas is

Ananas is

De lover sommervejr i weekenden. Du kan sagtens nå, at lave disse ananas is, så de ligger klar i fryseren. Ideen til isene kom af, at jeg havde lavet frugtsalat til en ældre dame, der kun vil have bløde frugter i sin frugtsalat. Der var jo så et overskud af saft, fra dåserne med ananas, som jeg syntes, det var ærgeligt at smide ud. Vi prøver, at minimere madspild. Det blev til disse superlækre bløde ananas is. Samspillet imellem den bløde ananas is, lige præcis denne her Callebaut chokolade 57 % og de karamelliseret hasselnødder smager bare fantastisk.

Et råd der betaler sig, køb en god chokolade. Det kan altså smages. Jeg er faldet pladask for Callebaut chokolade. Men brug den du bedst kan li

Du bliver weekendens helt, når du servere disse ananas is.

Ananas is

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid12 timer 30 minutter
Samlet tid13 timer
Antal: 12

Equipment

  • Isform
  • Ispinde

Ingredienser

  • 2 Dåser Ananas saft, 7 dl
  • 2 Spsk. Rørsukker
  • 2 stk. Citroner
  • 3 Stk. Past. æggeblommer
  • 2 Spsk. Rørsukker
  • 1/2 Stang Vanilje eller 2 tsk. vaniljepasta
  • 1 dl Skyr
  • 3 dl Fløde

Overtræk

  • 300 Gr. Chokolade Jeg brugte Callebaut 57 %
  • 200 Gr. Hakkede hasselnødder Jeg brugte karamelliseret hasselnødder fra Callebaut

Sådan gør du

  • Kog de 7 dl ananas saft ned, til 3 dl sammen med 2 spsk. sukker og saft af citronerne til sirup.
  • Lad siruppen køle helt af i køleskabet
  • Pisk en æggesnaps af æggeblommer og de to spsk. sukker, tilsæt vanilje.
  • Vend æggesnaps og skyr sammen.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Vend ananas siruppen i æggesnapsen og vend fløde i.
  • Kom ismassen i dine forme. Husk ispinde. Og lad dem fryse.
  • Når isen er helt frossen, tages formene af.
  • Læg isen tilbage i fryseren.
  • Når isen er helt frossen igen tilberedes overtrækket.
  • Har du ikke karamelliseret hasselnødder, kan du riste hasselnødder ca. 10 min i ovnen og gnide hinderne af i et viskestykke, hakke nødderne, smelte et par spsk. sukker på en pande og vende nødderne heri. Afkøles på et stykke bagepapir
  • Smelt chokoladen i micro og kom chokoladen i et højt smalt glas.
  • Dyp ispindene i chokoladen.
  • Vend isen i nødderne og læg isen tilbage på frost.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *