Go Back

Ananas is

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid12 timer 30 minutter
Samlet tid13 timer
Antal: 12

Equipment

  • Isform
  • Ispinde

Ingredienser

  • 2 Dåser Ananas saft, 7 dl
  • 2 Spsk. Rørsukker
  • 2 stk. Citroner
  • 3 Stk. Past. æggeblommer
  • 2 Spsk. Rørsukker
  • 1/2 Stang Vanilje eller 2 tsk. vaniljepasta
  • 1 dl Skyr
  • 3 dl Fløde

Overtræk

  • 300 Gr. Chokolade Jeg brugte Callebaut 57 %
  • 200 Gr. Hakkede hasselnødder Jeg brugte karamelliseret hasselnødder fra Callebaut

Sådan gør du

  • Kog de 7 dl ananas saft ned, til 3 dl sammen med 2 spsk. sukker og saft af citronerne til sirup.
  • Lad siruppen køle helt af i køleskabet
  • Pisk en æggesnaps af æggeblommer og de to spsk. sukker, tilsæt vanilje.
  • Vend æggesnaps og skyr sammen.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Vend ananas siruppen i æggesnapsen og vend fløde i.
  • Kom ismassen i dine forme. Husk ispinde. Og lad dem fryse.
  • Når isen er helt frossen, tages formene af.
  • Læg isen tilbage i fryseren.
  • Når isen er helt frossen igen tilberedes overtrækket.
  • Har du ikke karamelliseret hasselnødder, kan du riste hasselnødder ca. 10 min i ovnen og gnide hinderne af i et viskestykke, hakke nødderne, smelte et par spsk. sukker på en pande og vende nødderne heri. Afkøles på et stykke bagepapir
  • Smelt chokoladen i micro og kom chokoladen i et højt smalt glas.
  • Dyp ispindene i chokoladen.
  • Vend isen i nødderne og læg isen tilbage på frost.