Hindbær tærte med lakridsmørdej

Hindbær tærte med lakridsmørdej

Med masser af fine røde hindbær i haven, som skulle bruges, faldt valget på en tærte.

Jeg syntes, at lakridsen spiller så fint op til de søde hindbær og med en indspark af citron, er det perfekt.

Tærter kræver ikke lang forberedelse og ser altid super skarpe ud.

Mørdejen kan laves dagen før og ligge på køl, hvilket er ret praktisk. Jeg kører altid mørdej i minihakker, men har du ikke det, skal smørret smuldres ud i de andre ingredienser, minus ægget. Ægget skal bruges til at samle dejen med. Mørdej skal under ingen omstændigheder æltes, så bliver den sej. Mørdejen skal kun lige samles, så den bliver sprød. Jeg har brugt Cacao Berry Noir Intense kakaopulver, der giver en fantastisk smag og en vidunderlig sort farve. Bruger du en anden kakaopulver bliver mørdejen brun, hvilket også er fint. Jeg er kæmpe fan af Johan Bulow lakrids pulver og elsker bare smagen. Andet lakridspulver kan sagtens bruges. Brug din ynglings lakridspulver.

Andre bær kan selvfølgelig også bruges, så bliver det bare en anden slags tærte.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 8

Equipment

  • Perforeret kagering 2 cm høj, 21 cm i diameter.
  • Åirmåtte
  • Minihakker, hvis du har.

Ingredienser

Lakrids mørdej:

  • 135 g Kagehvedemel
  • 15 g Kakaopulver Jeg brugte Cacao Berry Noir Intense, som har en fantastisk smag og er helt sort.
  • 7 g Lakridspulver Jeg brugte Johan Bulows lakridspulver,
  • 45 g Flormelis
  • 75 g Lurpak smør Helt koldt
  • 1/2 stk. Æg Sammenpisket
  • 1 nip Salt

Citronmazarin:

  • 100 g Marcipan
  • 100 g Sukker
  • 100 g Lurpak smør
  • 1 stk. Æg
  • 50 g Kagehvedemel
  • 1 stk. Øko Citron

Nougatlag:

  • 50 g Blød Nougat

Pynt:

  • Hindbær
  • Lidt flormelis

Sådan gør du

Lakridsmørdej:

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker og kør til "krummer"
  • Hæld ud på bordet og saml massen med hænderne, rør ved massen så kort som muligt.
  • Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir.
  • Læg mørdejen på køl i mindst 1 time eller natten over.
  • Tænd ovnen på 180 grader, over/under varme.
  • Tag dejen ug fra køl.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir.
  • Udstik bunden med kageringen.
  • Læg bunden på airmåtten, som ligger på kagepladen.
  • Skær en lang strimmel og stil den langs siden på kageringen.
  • Skær kanten pænt til.
  • Stil på køl.

Citronmazarin:

  • Kør alle ingredienserne i minihakker. Citronen skal presses og skallen rives.
  • Kom mazarinmassen og i mørdejen.
  • Bages i ca. 30 min.
  • Skær nougaten i tynde skiver og læg på den varme tærte. Nougaten smørres ud, når den er smeltet.
  • Afkøles og befries fra kageringen.
  • Læg hindbær på tærten, inden nougaten sætter sig.
  • Drysses med flormelis inden servering.
  • Velbekomme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *