Go Back

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 8

Equipment

  • Perforeret kagering 2 cm høj, 21 cm i diameter.
  • Åirmåtte
  • Minihakker, hvis du har.

Ingredienser

Lakrids mørdej:

  • 135 g Kagehvedemel
  • 15 g Kakaopulver Jeg brugte Cacao Berry Noir Intense, som har en fantastisk smag og er helt sort.
  • 7 g Lakridspulver Jeg brugte Johan Bulows lakridspulver,
  • 45 g Flormelis
  • 75 g Lurpak smør Helt koldt
  • 1/2 stk. Æg Sammenpisket
  • 1 nip Salt

Citronmazarin:

  • 100 g Marcipan
  • 100 g Sukker
  • 100 g Lurpak smør
  • 1 stk. Æg
  • 50 g Kagehvedemel
  • 1 stk. Øko Citron

Nougatlag:

  • 50 g Blød Nougat

Pynt:

  • Hindbær
  • Lidt flormelis

Sådan gør du

Lakridsmørdej:

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker og kør til "krummer"
  • Hæld ud på bordet og saml massen med hænderne, rør ved massen så kort som muligt.
  • Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir.
  • Læg mørdejen på køl i mindst 1 time eller natten over.
  • Tænd ovnen på 180 grader, over/under varme.
  • Tag dejen ug fra køl.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir.
  • Udstik bunden med kageringen.
  • Læg bunden på airmåtten, som ligger på kagepladen.
  • Skær en lang strimmel og stil den langs siden på kageringen.
  • Skær kanten pænt til.
  • Stil på køl.

Citronmazarin:

  • Kør alle ingredienserne i minihakker. Citronen skal presses og skallen rives.
  • Kom mazarinmassen og i mørdejen.
  • Bages i ca. 30 min.
  • Skær nougaten i tynde skiver og læg på den varme tærte. Nougaten smørres ud, når den er smeltet.
  • Afkøles og befries fra kageringen.
  • Læg hindbær på tærten, inden nougaten sætter sig.
  • Drysses med flormelis inden servering.
  • Velbekomme.