Go Back

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 20

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 2 1/2 dl Sødmælk
  • 1 spsk Lys Sirup
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1/2 tsk Groft Salt
  • Safran, hvad du kan have imellem 2 fingre
  • 2 stk Æg
  • 100 g Smør, blødt.
  • 300-400 g Hvedemel med højt protein indhold

Pynt:

  • 1 stk Æg
  • Rosiner

Sådan gør du

  • Varm mælken til fingervarm og opløs gær og safran.
  • Tilsæt resten minus smør og ælt på røremaskinen til dejen slipper skålen.
  • Når dejen er samlet kommes smørret i i små bidder og integreres i dejen.
  • Måske skal der mere mel i. Men dejen må gerne være lidt klistret.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en condibøtte eller i skålen med film over.
  • Hæld dejen ud på bordet og del dejen i 20 stykker.
  • Tril dejen til korte pølser og form dejen til et S, hvor enderne skubbes ind.
  • Læg alle S`erne på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Lad dem efterhæve 30 min. under et viskestykke.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk ægget sammen og pensel alle S`erne med æg. Læg en rosin i hver ende i hullet på S´erne og tyk rosinen lidt ned i dejen.
  • Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
  • Kernetemperaturen skal være 98 grader, så er dine Lucia boller færdige.
  • Afkøles på en bagerist.