Varm mælken til fingervarm og opløs gær og safran.
Tilsæt resten minus smør og ælt på røremaskinen til dejen slipper skålen.
Når dejen er samlet kommes smørret i i små bidder og integreres i dejen.
Måske skal der mere mel i. Men dejen må gerne være lidt klistret.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en condibøtte eller i skålen med film over.
Hæld dejen ud på bordet og del dejen i 20 stykker.
Tril dejen til korte pølser og form dejen til et S, hvor enderne skubbes ind.
Læg alle S`erne på et stykke bagepapir på en bageplade.
Lad dem efterhæve 30 min. under et viskestykke.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk ægget sammen og pensel alle S`erne med æg. Læg en rosin i hver ende i hullet på S´erne og tyk rosinen lidt ned i dejen.
Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
Kernetemperaturen skal være 98 grader, så er dine Lucia boller færdige.
Afkøles på en bagerist.