Go Back

Samlet tid2 days

Equipment

  • Stor gryde med låg
  • MIndre gryde
  • En stor sigte
  • Et klæde
  • En tragt.
  • Flasker

Ingredienser

Hyldeblomst saft:

  • 100 Hyldeblomst skærme
  • 2 L Vand
  • 750 g Rørsukker
  • 5 stk. Økologiske citroner
  • 30 g Citronsyre
  • 3 stk. Tomme vaniljestænger ( hvis du har, ellers en hel )
  • Atamon

Sådan gør du

Hyldeblomst saft:

  • Pluk skærme af hyldeblomst, helst 10 meter fra offentlig vej. Pga. forurening.
  • Kom alle 100 skærme i en stor gryde.
  • Skær citronerne i tynde skiver, med skræl på.
  • Læg citronskiverne oven på hyldeblomsterne.
  • Læg også de tomme vanilje stænger i. (Smid aldrig tomme vaniljestænger ud, opbevar dem i et glas med rørsukker ) Har du ikke tomme vanilje stænger, bruger du en ny og skraber kornene ud og kommer korn og stang op i gryden.
  • I en anden gryde koges vand og rørsukker til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt citronsyre og rør til det er opløst.
  • Hæld sukkervandet over hyldeblomsterne, læg låg på og sæt på køl i en uges tid.
  • Tag en stor skål, læg sigten i og derefter klædet.
  • Hæld hyldeblomst saften i klædet og lad det dryppe af.
  • Kram den sidste saft ud af klædet.
  • Skold flasker og hæld atamon i og hæld det ud igen.
  • Sæt en tragt i flasken.
  • Hæld din saft på plaske
  • Din hyldeblomster saft er klar til brug.