Go Back

Tilb. tid30 minutter
30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 30 stk

Ingredienser

  • 450 g Marcipan
  • 60 g Nougat
  • 200 g Mørk chokolade

Sukkerskal:

  • 30 g Pasteuriseret æggehvider
  • Flormelis
  • 30 g Svensk perlesukker

Sådan gør du

  • Opmål marcipanen i stykker af 15 gram
  • Og nougat i stykker a 2 gram.
  • Saml et marcipan stykke om et stykke nougat og tril det til en kugle i dine hænder.
  • Sættes på køl 15 min ca.
  • Smelt chokoladen i en skål i microovnen, så den ender på 32 grader. ( Således, 30 sek, rør i chokoladen, 30 sek, rør i chokoladen, 15 sek, rør, 15 sek, rør længe og grunddigt. Er der stadig chokoladeklumper, så 10 sek, rør. nu skulle alt chokoladen gerne være smeltet.
  • Dyp alle kuglerne i chokoladen , afdryp og læg på bagepapir.
  • Chokoladen skal størkne helt, kom kuglerne på køl 10 min.
  • Kom æggehviden op i en skål og tilsæt flormelis, så det bliver en tyk pasta.
  • Det svenske perlesukker skal knuses helt fint, enten i en morter, en minihakker eller en kaffekværn.
  • Perlesukkeret kommet i en stor skål.
  • Kom marcipankuglerne op i æggehviden og rul den rundt, så hele kuglen er dækket. Enten med en gaffel eller med engangshandsker på og op i hænderne.
  • Trilles i sukkeret og sættes på bagepapir.