Go Back

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid2 timer
Antal: 12

Equipment

  • 2 bageplader fra ovnen

Ingredienser

  • 50 g Gør eller 2 tsk rødgær
  • 3 dl Lunkent vand
  • 150 g Rest surdej Kun for smagens skyld
  • 1 stk Æg
  • 200 g Grahamsmel
  • 20 g Salt
  • 50 g Havregryn
  • 300 g Manitoba mel
  • 75 g Smør
  • Sesamfrø til toppen
  • 1 stk Æg Til at pensle med

Sådan gør du

  • Lun vandet
  • Udrør gæren heri.
  • Tilsæt æg, rest surdej og grahamsmel og rør det kort sammen.
    Tilsæt salt, havregryn og Manitoba mel og rør med dejkrogen ca. 5 min på rørmaskinen.
  • Kom smørret i, i små tern og rør til dejen slipper kanten.
  • Bruger du rødgær, blandes alt sammen på en gang.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Jeg bruger altid en condibøtte smurt med olie, med låg på. Har du ikke det, så kom madfilm på toppen af din skål.
  • Tag dejen ud af skålen og del den i 12 stykker på bordet.
  • Rul/spænd boller op, lag dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Tryk dem flade
  • Læg et stykke bagepapir oven på bollerne og derefter en bageplade oven på igen. Dette gøres for at bollerne hæver ud til siden og ikke op.
  • Lad bollerne efterhæve 30 min.
  • Tænd ovnen på 210 grader
  • Tag den øverste plade og bagepapir af, pensel bollerne med sammenpisket æg, drys sesam på, læg bagepapir og bageplade på igen.
  • Sæt det hele ind i midten af ovnen og bag 10 min.
  • Tag øverste bageplade og bagepapir af og tjek om bollerne er færdige ellers giv dem et par min mere uden bageplade og bagepapir på.
  • Jeg kommer altid et termometer i siden af mit bagværk og er temperaturen ca. 98 grader er bagværket færdigt.
  • Afkøl og nyd dine lækre hjemmebagte burgerboller med lækkert fyld.