Tænd ovnen på 200 grader.
Læg de hele mandler på en bageplade med bagepapir og rist mandlerne 10 min.
Vend mandlerne undervejs. De må gerne tage en del farve.
Afkøl mandlerne helt.
Når mandlerne er helt kolde, skal de hakkes helt fint. Jeg brugte en minihakker. Hvis de ikke hakkes helt fint, kan massen sidde fast i tyllen.
Hæld alle ingredienser i en skål og saml massen med hænderne. Ælt kun lige netop, til massen er sammenhængende.
Kom tyllen i sprøjteposen, klip et hul, så tyllen kun lige kommer frem med næsen.
Kom massen op i sprøjteposen og sprøjt massen ud på et stykke bagepapir på bagepladen.
Hvor store du ønsker dine vaniljekranse er op til dig.
Jeg sætter altid en poseklemme på min sprøjtepose, så massen ikke løber bagud.
Jeg deler min masse i to i posen, ved at dreje rundt på midten af posen. Så er der mindre masse, der skal trykkes på og det bliver derved lettere.
Mine vaniljekranse blev delt på 2 bageplader, 25 stk. på hver.
Sæt dine bageplader med vaniljekransene på køl i 30 min. Det hjælper med at holde faconen.
Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
Tag bagepladerne ud af køleskabet og drys med en si, flomelis over i et tyndt lag. Det giver dine vaniljekranse en let karamellisering.
Bag vaniljekransene 8 min i midten af ovnen.Afkøl og nyd. Eller allerbedst spis dem lune.Opbevares i kagedåse....... hvis der er nogle tilbage.