Go Back

Vaniljekranse

Forb. tid1 time
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter

Equipment

  • Sprøjtepose
  • Stjernetyl 1,5 - 2 cm i dia. Eller hvad du har.
  • Minihakker

Ingredienser

  • 215 g Stuetempereret lurpak smør
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 175 g Mørkt rørsukker
  • 1 stk Æg
  • 250 g Kagehvedemel
  • 80 g Mandler ( de skal ikke smuttes, skallen skal med ) Alternativt mandelmel
  • 1 spsk Flormelis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg de hele mandler på en bageplade med bagepapir og rist mandlerne 10 min.
  • Vend mandlerne undervejs. De må gerne tage en del farve.
  • Afkøl mandlerne helt.
  • Når mandlerne er helt kolde, skal de hakkes helt fint. Jeg brugte en minihakker. Hvis de ikke hakkes helt fint, kan massen sidde fast i tyllen.
  • Hæld alle ingredienser i en skål og saml massen med hænderne. Ælt kun lige netop, til massen er sammenhængende.
  • Kom tyllen i sprøjteposen, klip et hul, så tyllen kun lige kommer frem med næsen.
  • Kom massen op i sprøjteposen og sprøjt massen ud på et stykke bagepapir på bagepladen.
  • Hvor store du ønsker dine vaniljekranse er op til dig.
  • Jeg sætter altid en poseklemme på min sprøjtepose, så massen ikke løber bagud.
  • Jeg deler min masse i to i posen, ved at dreje rundt på midten af posen. Så er der mindre masse, der skal trykkes på og det bliver derved lettere.
  • Mine vaniljekranse blev delt på 2 bageplader, 25 stk. på hver.
  • Sæt dine bageplader med vaniljekransene på køl i 30 min. Det hjælper med at holde faconen.
  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  • Tag bagepladerne ud af køleskabet og drys med en si, flomelis over i et tyndt lag. Det giver dine vaniljekranse en let karamellisering.
  • Bag vaniljekransene 8 min i midten af ovnen.
    Afkøl og nyd. Eller allerbedst spis dem lune.
    Opbevares i kagedåse....... hvis der er nogle tilbage.