Sæt en gryde med vand over, ca. 1/3 fyldt. Jeg bruger en høj gryde.
Sæt en skål oven i gryden, Skålen skal slutte til i kanten af gryden og må ikke rører vandet.
Kom 300 g chokolade i skålen, enten knapper eller hakket chokolade.
Hak de resterende 200 g chokolade meget fint.
Kom en sprøjtepose op i et glas, så posen er klar til chokoladen.
Læg et stykke bagepapir på bordet, formen ovenpå og en hård skraber ved siden af.
Lige inden vandet koger og damper for meget, skrueges ned på laveste indstilling.
Rør i chokoladen imens den smelter med en dejskraber.
Læg et viskestykke på komfuret ved siden af gryden.
Husk at tjekke temperaturen på chokoladen, så den ikke overstiger 50 grader.
Når din smeltede chokolade er imellem 45-50 grader, tages skålen af gryden og stilles på viskestykket.
Hæld en håndfuld finthakket chokolade ned til den smeltede del og rør det sammen.
Hæld hele tiden mere usmeltet chokolade i, efterhånden som det andet er smeltet. Bliv ved indtil temperaturen er 32 grader.
Så skal chokoladen op i sprøjteposen.
Klip et hul i sprøjteposen og fyld hullerne i formen med chokoladen.
Sæt posen i glasset.
Bank formen et par gange mod bordet.
Vend formen på hovedet ind over bagepapiret og bank let på siden af formen med skraberen.
Når der ligesom ikke kommer mere chokolade ud af formen, skal formen skrabes ren for chokolade, stadig med bunden i vejret.
Vend formen om og skrab en ekstra gang, så formen er ren på overfladen.
Sæt formen til side på bordet. Jeg plejer at stille min på den lange side, efter et par minutter på den korte side, derefter på den anden lange side og hvis chokoladen stadig er fugtig, på den sidste korte side. Nu burde din chokolade have sat sig i formen.