Go Back

Citron roulade med pistacie creme

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time

Ingredienser

  • 3 stk. Æg
  • 140 g. Sukker
  • 30 g. Smeltet smør
  • 4 spsk. Mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 stk. Økologisk citron

Creme:

  • 1 blad Husblas
  • 150 gr. Philadelphia ost, netral
  • 2 stk. Pasteuriseret æggeblommer
  • 1/2 dl. Citronsaft
  • 35 gr. Pistacie kerner, hakkede

Fyld:

  • 1/2 glas Lemoncurd

Marengs:

  • 30 g. Pasteuriseret æggehvide
  • 30 g. Sukker
  • 30 g. Flormelis
  • Gul og grøn pastafarve

Pynt:

  • 200 g. Marcipan
  • 20 g. Glukosesirup
  • 70-80 g. Flormelis
  • Pastafarver i påsketema ( gul, lilla, grøn)
  • Spiselige hornvioler, hakkede pistacie.
  • 1/2 dl. Fløde

Sådan gør du

Roulade dejen:

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pisk æggeblommer og sukker tykt til æggesnaps.
  • Pisk forsigtigt det smeltede smør i.
  • Sigt mel og bagepulver i dejen og rør forsigtigt .
  • Tilsæt revet citronskal.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  • Bred forsigtigt dejen ud på et stykke bagepapir, i ca. 1/2 cm tykkelse. Sørg for at dejen ligger i en firkant.
  • Bages i ca 10-12 minutter. Til roulade bunden er let gylden.
  • Lag et viskestykke på bordet med et stykke bagepapir oven på. Drys let med sukker.
  • Når bunden er færdig, vendes den ud på bagepapiret og det hele rulles sammen i viskestykket. og afkøler sammenrullet.

Roulade creme:

  • Læg husblas i blød i 5 minutter.
  • Rør osten let med æggeblommer.
  • Varm citronsaften op, vrid husblas fri for vand og smelt husblas i citronsaften.
  • Vend citronsaften i ostemassen og tilsæt pistacie.

Marengs:

  • Pisk æggehvider og sukker sejt.
  • Vend flormelis i.
  • Farv 1/2 gul og den anden 1/2 grøn.
  • Kom den gule masse i en sprøjtepose med en tyl og afsæt dutter på et stykker bagepapir. Jeg afsatte lange stænger.
  • Bages ved 100 grader i ca. 1 time.

Samling:

  • Rul bunden ud og fjern forsigtigt bagepapiret bunden er bagt på.
  • Smør forsigtigt lemon curd udover hele bunden.
  • Derefter smøres pistacie cremen oven på lemon curden.
  • Start med at lave et ombuk i den ene enden, derefter rulles rouladen stramt. Brug papiret til at rulle med.
  • Når rouladen er rullet, kan du med fordel rullen den ind i bagepapiret til den skal smøres op.
  • Ælt marcipan med flormelis og glukose. Del den op og indfarv. Jeg har tidligere bare rullet marcipan ud.
  • Udrul den farvede marcipan så den passer til rouladen.
  • Pisk fløden til let skum og smør rouladen op.
  • Pak marcipanen om. Skær enderne pænt af. Og læg rouladen på et fad med samlingen ned.
  • Rouladen pyntes med den grønne ubagte marengsmasse i en sprøjtepose med en fin tyl. De bagte marengs, hornvioler og pistacie
  • Rouladen kan sagtens spises uden marcipan og spises nybagt.
  • Velbekomme.