Go Back

Forb. tid3 timer
Antal: 15

Equipment

  • Dryppeflaske
  • Engangs sprøjteposer
  • Form Silikomart SF098
  • Termometer
  • Udstikker 4 cm
  • Takket tyl
  • Stor blød pensel

Ingredienser

Champagne kaviar:

  • 1 dl Asti eller champagne
  • 2 blade Husblas
  • 1 liter Olie, bare en billig.

Hvid trøffelmasse med hvide trøfler:

  • 1 dl Fløde
  • 100 g Callebaut W2 chokolade eller en anden god.
  • 1 tsk. Hvid trøffelpulver

Kransekagebunde:

  • 125 g Odense marcipan
  • 40 g Flormelis
  • 45 g Pasteuriseret æggehvide
  • 1 tsk. Maldon Smoked Sea salt

Flødebolleskum:

  • Del 1
  • 120 g Sukker
  • 60 g Glukosesirup
  • 40 g Vand
  • Del 2
  • 70 g Pasteuriseret æggehvide
  • 15 g Sukker
  • Del 3
  • 2 spsk. Frysetørret passionsfrugt pulver

Chokoladeskal:

  • 1 kg Callebaut 811 chokolade eller anden god mørk chokolade.
  • 4 spsk. Mona Lisa Popping Candy med chokolade

Pynt:

  • Guldstøv
  • 1 ark Waffer paper

Sådan gør du

Champagne kaviar:

  • Læg olien i fryseren et par timer.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
  • Varm astien op, den må ikke koge.
  • Vrid husblas fri for vand.
  • Opløs husblas i astien.
  • Kom massen i dryppeflasken.
  • Olien kommes i en høj beholder.
  • Dryp astimassen ned i olien.
  • Når flasken er top, skal olie og kaviar hældes forsigtigt igennem en sigte og skylles forsigtigt under koldt vand. Gem endelig olien til en anden gang,

Hvid trøffelmasse:

  • Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over den hvide chokolade.
  • Rør godt rundt, så massen bliver homogen.
  • Stavblend massen. Har du ikke en stavblender, kan det undlades.
  • Tilsæt hvid trøffelpulver.
  • Lad massen sætte sig på køl, med et stykke film over. Sørg for at filmen rører massen, så der ikke kommer kondens.
  • Massen piskes op inden brug og kommes på en engangs sprøjtepose.

Kransekagebunde:

  • Riv marcipanen groft.
  • Ælt flormelis og æggehvide ind i marcipanen.
  • Massen skal være rimelig lind.
  • Tilsæt salt med røgsmag.
  • Kom kransekagemassen op i en sprøjtepose med en takket tyl
  • Varm ovnen op til 190 grader
  • Tegn runde cirkler på 4 cm efter udstikkeren på et stykke bagepapir. Brug en sort tus.
  • Vend papiret om.
  • Afsæt kransekagebundene i cirklerne.
  • Bages i midten af ovnen på 2 plader i ca. 10 min. 2 plader så bundede ikke bliver sorte i bunden.
  • Afkøles på en bagerist.

Chokoladeskal:

  • Varm 750 g chokolade op til 50 grader i micro ovn, husk at rører i skålen nogle gange undervejs.
  • Tilsæt 250 g chokolade og rør i chokoladen til den rammer 32 grader.
  • Hæld chokoladen op i formen.
  • Læg et stykke bagepapir på bordet, vend formen om og ryst chokoladen ud.
  • Skrab overskydende chokolade af formen med en skraber.
  • Kast popping candy ind i formen, inden chokoladen sætter sig
  • Det overskydende chokolade kan genbruges, det må endelig ikke smides ud.
  • Sæt formen på et spækbræt og lad chokoladen sætte sig helt.

Flødebolleskum:

  • Kom del 1 i en gryde og kog det op til 117 grader. Brug et termometer.
  • Imens piskes del 2 i en rørermaskine, til marengs.
  • Når del 1 når 117 grader, tilsættes det i en tynd stråle, ned langs kanten i skålen til marengsen.
  • Skummet skal piskes i 10 min, indtil skålen er afkølet.
  • Tilsæt passionsfrugt pulveret og pisk det kort ind i skummet.
  • Kom skummet op i en engangs sprøjtepose.

Samling:

  • Kom skiftevis skum og kaviar ned i chokoladeskallen.
  • Husk der skal være plads til kransekagebunden.
  • Alle kransekagebundene udstikkes med udstikkeren. For at være stikker på, at de ikke er for store.
  • Kom en pæn klat trøffelmasse på hver kransekagebund.
  • Læg kransekagebunden ned i skummet med trøffelmassen nederst.
  • Temperer på ny den mørke chokolade, samme fremgangsmåde som til skallen.
  • Hæld chokolade over kransekagebundene, så chokoladen lukker flødebollen.
  • Træk en skraber over alle bundene, med et hurtigt træk.
  • Lad chokoladen sætte sig.
  • Helt forsigtigt skubbes flødebollerne op af formen.

Pynt:

  • Dust guld på lidt af toppen og den ene side.
  • Klip waffer paper i tynde strimler og sæt dem fast i bunden af flødebollen med lidt smeltet chokolade.