Go Back

Forb. tid2 days

Equipment

  • Rugbrødsform

Ingredienser

Rugbrød:

  • 200 g Overskudssurdej
  • 5 g Gær
  • 2 spsk. Salt
  • 2 spsk. Mørk sirup
  • 700 g Vand
  • 300 g Rugmel
  • 300 g Fuldkornshvedemel
  • 50 g Maltmel Jeg køber maltmel hos Nyborgs-room.dk på nettet
  • 1 stk. Juleøl i flaske
  • 500 g Poppede rugkerner Jeg køber kerner hos Nyborgs-room.dk på nettet.
  • Fedtspray til formen

Sådan gør du

Rugbrød:

  • Dag1:
  • Rør sirup og salt ud i overskuds surdejen.
  • Tilsæt gær og vand og rør godt.
  • Tilsæt rugmel, fuldkornshvedemel og malt mel, rør det godt sammen med en slev. Dæk skålen med film og lad skålen stå på køkkenbordet til næste dag.
  • Dag 2:
  • Tilsæt en juleøl sammen med kernerne og rør det godt sammen.
  • Spray en rugbrødsform med fedtspray og kom rugbrødsdejen op i.
  • Bank formen let i bordet et par gange.
  • Dæk formen med film og lad den efterhæve på køkkenbordet 2-6 timer. Der skal været små luftbobler i overfladen, når rugbrødet er færdighævet.
  • Stil formen i en kold ovn.
  • Tænd oven på 190 grader over og under varme.
  • Det tager ca. 2 timer at bage brødet.
  • Når brødet er 98 grader, er det færdigt.
  • Vend brødet ud på et viskestykke, pak det ind i viskestykket.
  • Kom det i en plastpose. og afkøl helt.
  • Varmen og fugten i posen giver en blød skorpe, så rugbrødet bliver skærebart.
  • Når brødet er helt koldt tages det ud af posen og viskestykket.
  • Opbevares i en plastpose.
  • Rugbrødet er fryseegnet.