Opløs gær i den kolde mælk.
Tilsæt æg og rør igen.
Kom 1/2 af mel i.
Rør sukker i.
Rør salt i.
Tilsæt resten af melet og rør bare lige sammen.
Tilsæt smørret i små stykker, når smørret er indkorporeret i dejen, er den færdig. Dejen må gerne være en smule klistret.
Sæt dejen på køl.
Kom lidt mel på bordet og læg smørret herpå.
Bank smørret ud med håndroden eller en kage rulle til 20x20 cm
Læg smørret på køl.
Dejen rulles ud i lidt mel på bordpladen.
Dej stykket skal måle 30x30 cm
Læg smørpladen diagonalt på dej stykket, således at, smørenderne ligger mod de lige sider på dej stykket.
De 4 hjørner på dej stykket trækkes nu ind over smørpladen, en efter en, så alle 4 dej spidser samles på midten.
Tryk dejen sammen i de 4 samlinger. så smørret er helt pakket ind.
Tryk godt over det hele, så dej og smør forbindes godt sammen.
Læg dejen på køl i 20 min pakket ind i film.
Kom lidt mel på bordet
Tag dejen ud af køleskabet
Rul dejen ud til 20x60 cm.
Rul dejen fra midten og op. Midten og ned. Du skal ikke trykke dejen ned, den skal rulles.
1. foldning: den øverste 1/3 foldes ned over den midterst 1/3 del af dejen. Børst melet af.
Den nederste 1/3 del foldes op over den midterste 1/3. Børst melet af.
Tryk samlingerne i siderne godt sammen.
Pak dejen i film og sæt på køl i 20 min.
2. Foldning: kom lidt mel på bordet og læg dejen med samlingen over mod højre side.
Rul dejen ud til 20x60 cm. Husk rul og ikke trykke, fra midten og op, midten og ned.
Den øverste 1/3 del foldes ned over den midterste 1/3. Børst melet af.
Den nederste 1/3 foldes op over den midterste 1/3 del. Børst melet af.
Tryk samlingerne i siderne godt sammen.
Pak dejen i film og læg på køl i 30 min.
3. Foldning: kom lidt mel på bordet
Læg igen dej stykket med samlingen mod højre side.
Rul dejen ud til 20x60 cm
Den øverste 1/3 del foldes ned over den midterste 1/3 del. Børst melet af
Den nederste 1/3 foldes op over den midterste 1/3 del. Børst melet af
Tryk siderne godt sammen.
Nu har du 27 lækre lag af dej med smør imellem.
Pak i film og læg på køl i 20 min.
Så er din wienerdej klar til udruldning til dit ønsket wienerbrød.