Go Back

Forb. tid1 time 28 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter

Ingredienser

Wienerdej

  • 3 dl Kold sødmælk
  • 25 g Gær
  • 1 stk. Æg
  • 1/2 tsk. Salt
  • 60 g Sukker
  • 550 g Hvedemel
  • 60 g Lurpak smør

Til indruldning:

  • 250 g Lurpak smør

Sådan gør du

Wienerdej:

  • Opløs gær i den kolde mælk.
  • Tilsæt æg og rør igen.
  • Kom 1/2 af mel i.
  • Rør sukker i.
  • Rør salt i.
  • Tilsæt resten af melet og rør bare lige sammen.
  • Tilsæt smørret i små stykker, når smørret er indkorporeret i dejen, er den færdig. Dejen må gerne være en smule klistret.
  • Sæt dejen på køl.
  • Kom lidt mel på bordet og læg smørret herpå.
  • Bank smørret ud med håndroden eller en kage rulle til 20x20 cm
  • Læg smørret på køl.
  • Dejen rulles ud i lidt mel på bordpladen.
  • Dej stykket skal måle 30x30 cm
  • Læg smørpladen diagonalt på dej stykket, således at, smørenderne ligger mod de lige sider på dej stykket.
  • De 4 hjørner på dej stykket trækkes nu ind over smørpladen, en efter en, så alle 4 dej spidser samles på midten.
  • Tryk dejen sammen i de 4 samlinger. så smørret er helt pakket ind.
  • Tryk godt over det hele, så dej og smør forbindes godt sammen.
  • Læg dejen på køl i 20 min pakket ind i film.
  • Kom lidt mel på bordet
  • Tag dejen ud af køleskabet
  • Rul dejen ud til 20x60 cm.
  • Rul dejen fra midten og op. Midten og ned. Du skal ikke trykke dejen ned, den skal rulles.
  • 1. foldning: den øverste 1/3 foldes ned over den midterst 1/3 del af dejen. Børst melet af.
  • Den nederste 1/3 del foldes op over den midterste 1/3. Børst melet af.
  • Tryk samlingerne i siderne godt sammen.
  • Pak dejen i film og sæt på køl i 20 min.
  • 2. Foldning: kom lidt mel på bordet og læg dejen med samlingen over mod højre side.
  • Rul dejen ud til 20x60 cm. Husk rul og ikke trykke, fra midten og op, midten og ned.
  • Den øverste 1/3 del foldes ned over den midterste 1/3. Børst melet af.
  • Den nederste 1/3 foldes op over den midterste 1/3 del. Børst melet af.
  • Tryk samlingerne i siderne godt sammen.
  • Pak dejen i film og læg på køl i 30 min.
  • 3. Foldning: kom lidt mel på bordet
  • Læg igen dej stykket med samlingen mod højre side.
  • Rul dejen ud til 20x60 cm
  • Den øverste 1/3 del foldes ned over den midterste 1/3 del. Børst melet af
  • Den nederste 1/3 foldes op over den midterste 1/3 del. Børst melet af
  • Tryk siderne godt sammen.
  • Nu har du 27 lækre lag af dej med smør imellem.
  • Pak i film og læg på køl i 20 min.
  • Så er din wienerdej klar til udruldning til dit ønsket wienerbrød.