Go Back

Forb. tid3 timer 30 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid4 timer 30 minutter
Antal: 300

Ingredienser

  • 500 g Smør
  • 500 g Mørk sirup
  • 500 g Brun farin
  • 20 g Potaske
  • 30 g Brunkage krydderi
  • 250 g Blandede nødder, groft hakkede. Jeg bruger hasselnødder, mandler og grønne pistacier
  • 3 g Hjortetakssalt
  • 2 spsk. Revet øko appelsinskal

Sådan gør du

Brunkagedej:

  • Smør, sirup og farin varmes i en gryde til 90 grader.
  • Nedkøles til 70 grader.
  • Resten af ingredienserne tilsættes og det hele røres godt sammen.
  • Del dejen i 500 gr portioner og rul dem ud i stænger på 4 cm i dia.
  • Eller kom dejen i en plastboks og skær stænker af massen, når massen er afkølet , så du får 4 kantet bundkager.
  • Hver stang rulles i et stykke bagepapir.
  • Lægges på køl til dejen er helt kold eller lægges i fryseren.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Skær stængerne i tynde skiver, alt efter smag.
  • Læg skiverne på bagepapir og bag dem i ca. 10 min.
  • Afkøles og pakkes i kagedåse med bagepapir i.