Go Back

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid2 timer
30 minutter
Samlet tid3 timer
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 2 1/2 dl Sødmælk
  • 2 stk Æg
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 spsk Lys sirup
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Kardemomme
  • 500 g Hvedemel
  • 100 g Blødt smør
  • 50 g Hasselnøddeflager
  • 1 stk Øko Appelsin, skallen
  • 1 stk Øko Citron, skallen
  • 100 g Revet Marcipan

Pynt:

  • 1 syk Æg
  • Hasselnøddeflager
  • Svensk Perlesukker

Sådan gør du

Dej:

  • Lun mælken og rør gæren ud i.
  • Tilsæt salt, olie, sirup, æg, kardemomme og 1/2 delen af melet, rør.
  • Tilsæt resten af melet.
  • Når alt mel er integreret i dejen, tilsættes smørret i små bidder i mens der røres.
  • Dejen røres i ca. 8-10 min til den slipper skålens kanter.
  • Når dejen er færdig rørt, tilsættes hasselnøddeflager, revet marcipan, revet appelsinskal og revet citronskal. Der skal kun lige røres, ved svag hastighed, til ingredienserne er optaget i dejen.
  • Lad dejen hæve til dobbelt str. Enten i en smurt condibøtte eller med film over skålen.
  • Del dejen i 16 stykker og spænd dem op og læg på en bageplade med bagepapir.
  • Efterhæver 30 min med et viskestykke over.
  • Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
  • Pensel bollerne med et sammenpisket æg.
  • Drys med hasselnøddeflager og svensk perlesukker. Tryk let pynten ned i bollerne,
  • Bages midt i ovnen ca. 20-25 min.
  • Mål temperaturen på bollerne med et termometer. 98 grader så er bollerne færdigbagt.
  • Afkøles på en bagerist.
  • Velbekomme